ВЕСИЋ: Захвални Вучићу јер је београдски воз био тема разговора са Путином

Novosti online

25. 11. 2021. у 21:31

У ИМЕ Београђанки и Београђана захвалан сам председнику Александру Вучићу зато што је данас разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином о пројекту београдске градске железнице, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук налогу.

ВЕСИЋ: Захвални Вучићу јер је београдски воз био тема разговора са Путином

Фото П. Митић

- Београдска градска и приградска железница за Београд је важна колико и метро и заједно са њим чини део јединственог шинског подсистема јавног превоза. Према пројекту Града Београда приградска и градска железница имаће 223 километара, повезаће се новим колосеком Сурчин и Обреновац а модернизоваће се капацитети постојећих пруга према Лазаревцу, Младеновцу, Барајеву, Сопоту и Панчеву. То значи да ће грађани београдских приградских општина и Панчева имати воз до центра Београда у шпицу на 10-12-15 минута и ван шпица на 45 минута. Београдски воз имаће четири преседачке станице са првом линијом метроа и то Макиш, Сајам, Панчевачки мост и Карабурма као и две преседачке станице на другој линији метро и то железничка станица Земун и Макензијева - навео је Весић.

Он је додао да изградња београдске железнице значи да ће коначно грађанке и грађани приградских београдских општина бити повезани са центром града као и да ће имати исти квалитет живота као и људи из града.

- Председник Вучић је стао иза Београда одлуком да Република Србија финансира београдски метро и БГ воз. Захвални смо му на подршци коју нам је дао – закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)