ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТУДЕНАТА: Матија и Ана Софронијевић на пријему код председника Раковице

Ш.М.

17. 11. 2021. у 17:10

ПОВОДОМ Међународног дана студената председник општине Раковица Милош Симић, угостио је студенте, брата и сестру Матију и Ану Софронијевић.

ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТУДЕНАТА: Матија и Ана Софронијевић на пријему код председника Раковице

ГО Раковица

Занимљиво је да су Софронијевићи тројке, где због обавеза на факултету пријему није могао да присуствује њихов брат Михајло. Као знак пажње овим тројкама, а иначе сјајним студентима из Раковице уручени су бесплатни ваучери за коришћење теретане. Матија и Ана су студенти Машинског факултета у Београду на смеру ИТМ, са просеком преко 8,5, док се Михајло одлучио за Технолошко-металуршки факултет, смер заштита животне средине.

У разговору са председником општине Матија и Ана нагласили су да воле то што студирају и да верују да ће у будућности постати успешни програмери. Како кажу, своје школовање неће завршити на основним студијама, него већ сада планирају и мастер. Сво троје су се активно бавили спортом, Михајло и Матија кошарком, док је Ана тренирала карате. Због обавеза на факултету спорт су мало запоставили, те кажу да ће им теретана сада добро доћи.

Председник Oпштине Раковица Милош Симић похвалио је Софронијевиће на успеху који су до сада постигли у школовању и истакао да на помоћ општине увек могу да рачунају.

Међународни дан студената се обележава сваког 17. новембра у знак сећања када су 1939. године нацисти у Чехословачкој, током студентских демонтрација против окупације, убили чешке студенте, док су више од 1.200 њих послали у концентрационе логоре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕНЕ НА ПОЈЕДИНИМ ЛИНИЈАМА ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА: Јако невреме изазвало квар на контактној мрежи