ЛИСИЧЈИ ПОТОК ПОСТАЈЕ СПОМЕН ПАРК: Наредне године почињу радови на санацији меморијалног комплекса

Ј.Д.

06. 11. 2021. у 18:23

У ЛИСИЧЈЕМ потоку јуче је обележена годишњица стрељања становника Београда после 20. октобра 1944.године и ослобођења Београда од фашистичког окупатора.

ЛИСИЧЈИ ПОТОК ПОСТАЈЕ СПОМЕН ПАРК: Наредне године почињу радови на санацији меморијалног комплекса

Privatna arhiva

Помену је присуствовао и заменик градоначелника Горан Весић који је овом приликом изјавио да је Град кроз нови генерални план овај простор определио за меморијални конплекс. Радови би требало да почну у априлу наредне године.

- Завод за заштиту споменика је добио новац и креће да ради пројекат реконструкције Краљеве чесме, а овде ће да се подигне спомен-обележје свим невино страдалим људима, треба само да прође техничка процедура у смислу да Министарство културе и Министарство државне управе и локалне самоуправе дају сагласност - рекао је Весић.

Како је навео, на некој од следећих седница Скупштине града биће именован одбор, који је већ изабран на комисији, а који предводи професор на Филозофском факултету у Београду Леон Којен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика