ЗА ПОПРАВКЕ 200 МИЛИОНА: Почетак школске године није зауставио радове у београдским образовним установама

Б. Б.

31. 10. 2021. у 07:42

САНАЦИЈА фасада и кровова, тоалета, замена столарије, неки су од радова који су у току или би тек требало да почну у школама и вртићима.

ЗА ПОПРАВКЕ 200 МИЛИОНА: Почетак школске године није зауставио радове у београдским образовним установама

У Зуцама почели радови на преуређењу зграде у вртић, Фото Новости

На "списку" Секретаријата за образовање и дечју заштиту тренутно је 12 средњих и две основне школе, као и пет предшколских установа. Само за ове радове из градске "касе" биће издвојено више од 200 милиона динара.

Мајстори су се "уселили" у подрумске просторије школе "Техноарт", које ће бити претворене у вајарску и керамичарску радионицу, за шта је намењено 11,6 милиона динара. У Другој економској школи ће, поред замене столарије, бити финансирани молерско-фарбарски радови, уређење фасаде и текуће одржавање мокрих чворова.

Више од 30 милиона динара планирано је за санацију кровова у Електротехничкој школи "Земун", Геодетско-техничкој, где ће бити сређена и фасада, и Трећој гимназији. У Медицинској школи "Београд" и Техничкој школи "Змај" биће сређени тоалети и мокри чворови. У Техничкој школи у Железнику новац је планиран за санацију терена, а у Саобраћајно-техничкој у Земуну за сређивање фасаде. За реконструкцију темеља у ОШ "Јанко Веселиновић", израдом више од 50 шипова, издвојено је више од 18 милиона динара, а исто ће бити урађено и у ОШ "Радојка Лакић", уз сређивање степеништа и школског дворишта.

Више од 25 милиона динара намењено је за санацију купатила и замену прозора у шест вртића предшколске установе Чукарица и кречење неколико обданишта у Лазаревцу.

Највише новца биће издвојено за ПУ "Чика Јова Змај" на Вождовцу. У току је комплетна реконструкција вртићког дела обданишта "Љоља", за шта је планирано 22,8 милиона динара, док ће следеће године бити сређене јаслице. За реконструкцију објеката месне заједнице у насељу Зуце, који ће бити претворен у вртић, из буџета је издвојено 23,5 милиона динара.

Улагање и у опрему

ИЗ градске касе је, ове године, образовању намењен рекордни износ од 23,74 милијарде динара, односно око 200 милиона евра.

Уз сређивање подједнако је важно да образовне установе имају сва средства за рад и опрему. За опремање око 300 београдских школа, у претходних пет година, уложено је око 600 милиона динара.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)