ПАРКИНГ ИЛИ ПАРК ЗА ЉУБИМЦЕ: У Блоку 37 чекају одлуку о пренамени земљишта на ком је била планирана изградња вишеспратнице

Ш. Маровић

30. 10. 2021. у 06:47

ЗЕМЉИШТЕ у новобеоградском Блоку 37, на ком је требало да се изгради вишеспратница, чека пренамену.

ПАРКИНГ ИЛИ ПАРК ЗА ЉУБИМЦЕ: У Блоку 37 чекају одлуку о пренамени земљишта на ком је била планирана изградња вишеспратнице

Фото П. Милошевић

Како смо сазнали, измена Плана генералне регулације требало би да се приведе крају у новембру, када ће грађевински плац из руку предузећа које га је откупило, по договору са Градом, прећи у јавну својину. До ове промене дошло је после протеста станара незадовољних градњом у комшилуку, уз које је стала градска управа.

Усвајање ове одлуке планирано је средином децембра на седници Скупштине града.

- Очекујемо да се измена ПГР усвоји до краја године, након чега ће плац припасти грађанима и моћи да се уреди - истиче за "Новости" станарка Блока 37 Слађана Радак.

- Урадили смо три плана за ову парцелу, а надамо се да ће једна од идеја бити реализована у што краћем року. Наравно, за све планиране пројекте потребна нам је помоћ Града, са којим смо одлично сарађивали током претходних неколико месеци.

На парцели је тренутно и даље рупа дубине око три метра, која је остала после ископа који су се догодили у јулу месецу.

Три опције које би могле да оплемене неуређен простор припремили су станари овог блока.

Прва је изградња паркинг простора где би се направио по један подземни и надземни ниво, а места би било за око 300 аутомобила. Друга опција је да се изгради модеран, мањи амфитеатар, а такође постоји могућност уређења паркића за кућне љубимце, пошто је онај за децу ризичан због близине Булевара.

Станари овог дела града почели су да се окупљају у јуну, када су на плац у Блоку 37 допремљене грађевинске машине. Фирма "Дурст" тада је отпочела ископе за изградњу модерне, осмоспратне пословне зграде на земљишту које је платила Граду. Комшијама из блока се овај план није допао, па су организовали протесте. Град им је изашао у сусрет и договорио се са грађевинцима.

Два месеца окупљања

БОРБА да се грађевинске машине са парцеле у Булевару Милутина Миланковића повуку трајала је скоро два месеца. Зграда која је требало да буде легално изграђена заклонила би светлост великом делу станова у Блоку 37, што је највише сметало станарима.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)