ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Забрана за тешка теретна возила на Панчевачком мосту

Танјуг

28. 10. 2021. у 09:39

НА Панчевачком мосту на снази је забрана кретања возила чија укупна маса прелази 12 тона, саопштили су Путеви Србије.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Забрана за тешка теретна возила на Панчевачком мосту

Фото Ж. Кнежевић

Обилазак из правца Панчева и Зрењанина је трасом Пупинов мост — петља Т6 тј. Змај — Обилазница око Београда — Бубањ Поток, а улаз у град преко петље Медаковић — Војислава Илића — Господара Вучића — Булевара краља Александра — Батутова — Димитрија Туцовића — Лука Београд.

Забрана важи за тешка теретна возила, не за градски и међуградски превоз, наводи се у саопштењу.

На ауто-путу, због радова на реконструкцји моста у зони петље Пожаревац, за саобраћај остају затворене рампе Београд—Пожаревац и Пожаревац—Ниш, а отворене су рампе Ниш—Пожаревац и Пожаревац—Београд.

На путу Барајево—Бељина до 21. октобра од седам до 17 сати изводиће се радови на санацији коловоза уз наизменично пропуштање возила.

Када је реч о обилазници око Београда, на деоници петља Орловача — петља Бубањ Поток, од ауто-пијаце до раскрснице Хиљаду ружа, од 10 до 16 сати изводе се радови на санацији оштећеног коловоза уз наизменично пропуштање возила.

На ауто-путу код петље Баточина — петља Параћин до 29. октобра од 8.30 до 17 сати изводиће се истражни радови за потребе рехабилитације пута, наводи се у саопштењу и додаје да се саобраћај одвија претицајном саобраћајном траком. На наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила, саопштило је данас ЈП "Путеви Србије".

Како се наводи, према информацијама Управе граничне полиције у 7.15 сати на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 420 минута, а на граничном прелазу Келебија, на излазу, задржавање за таква возила је 480 минута.

На прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 360 минута, а на прелазу Бездан, на излазу, задржавање је 600 минута.

На граничном прелазу Шид, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 300 минута, док је на прелазу Богојево, на излазу, задржавање 480 минута.

На прелазу Градина, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута, наводи се у саопштењу и додаје да на осталим граничним прелазима нема дужег задржавања за све категорије возила.

Свим учесницима у саобраћају се саветује да због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)