ВИДОЈЕ ЈЕ ТИХИ ХЕРОЈ: Када је дечак (3) упао у септичку јаму, он је скочио да га спасе - подвиг ће бити награђен

Ш. Маровић

28. 10. 2021. у 08:51

ВИДОЈЕ Ненадић (65), који је у понедељак спасао малишана М. С. (3) сигурне смрти, вадећи га из септичке јаме у коју је упао, биће награђен за ово херојско дело, потврдио је за "Новости" председник Сурчина Стеван Шуша. После указане помоћи лекара у Тиршовој, дечак је ван животне опасности.

ВИДОЈЕ ЈЕ ТИХИ ХЕРОЈ: Када је дечак (3) упао у септичку јаму, он је скочио да га спасе - подвиг ће бити награђен

Фото: Н. Скендерија

Како су репортери нашег листа забележили пре два дана, Видоје је не размишљајући скочио у септичку јаму у коју је упало дете играјући се са браћом у дворишту. Дан после овог догађаја, утисци се још нису слегли.

- Целу ноћ нисам ока склопио - почиње причу за "Новости" Видоје. - Стално су ме пратила размишљања шта да нисам био тако прибран, да је дете умрло, да нисам урадио све да га спасем. Можда сам превише емотиван човек, а и имам четворо унучади, тако да сам још боље разумео насталу ситуацију и велику бригу родитеља. Поново бих све исто урадио, које год да је дете у питању. Пресрећан сам што се све завршило на најбољи могући начин.

Овај храбри човек, пореклом из Вишеграда, живи 40 година у Добановцима, а у Земунској улици се настанио као радник "Планума". Пре две године је од овог предузећа успео и да откупи свој дом.

- Видоје ће наредних дана бити примљен у просторије Општине, како би му исказали поштовање за херојско дело - истакао је за "Новости" председник ове локалне самоуправе Стеван Шуша. - Пошто радницима јавних предузећа додељујемо признања за разне заслуге, ред је и да Ненадић добије новчану награду за овај подухват. Желим да се у своје лично и у име свих грађана Сурчина захвалим овом дивном човеку што је успео да извуче малишана из септичке јаме.

Иначе, на територији општине Сурчин није изграђена канализациона мрежа, сем у једном делу старог језгра. Како истиче председник Стеван Шуша, септичке јаме у свим насељима ове локалне самоуправе урађене су по прописима. Ипак, ова у Земунској улици није била адекватно обезбеђена, због чега умало није дошло до трагедије.

ТРАГЕДИЈА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

САМО прибраном реакцијом Видоја Ненадића избегнута је трагедија каква се у Сурчину догодила прошлог лета. Тада је мушкарац шездесетих година ушао у септичку јаму како би покушао да отклони квар. Нажалост, нагутао се фекалија и убрзо преминуо, док је његов пријатељ у тешком стању превезен у болницу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)