ВЛАДЕТИ ЈЕРОТИЋУ ДЕО ДАЛМАТИНСКЕ Потез од Таковске до Џорџа Вашингтона биће назван по академику

М.С.

27. 10. 2021. у 15:03

ДЕО Далматинске улице, на потезу од Таковске до Џорџа Вашингтона понеће име по академику Владети Јеротићу

ВЛАДЕТИ ЈЕРОТИЋУ ДЕО ДАЛМАТИНСКЕ Потез од Таковске до Џорџа Вашингтона биће назван по академику

Владета Јеротић / Фото В. Данилов

Иницијатива градоначелника Зоран Радојичића усвојила је јуче Комисија за споменике и називе тргова, а одлука ће се наћи пред одборницима Скупштине града 8. новембра.

Састанак са овом темом дневног реда одржан је јуче у Старом двору, а присуствовали су и представници Задужбине Влдете Јеротића и Драган Симеуновић професор на Факултету политичких наука.

- Владета Јеротић је живео на Старом граду и у том делу престонице - рекла је председница Комисије Андреа Радуловић. - Иницијативу је поднео градоначелник Зоран Радојичић и надамо се да ће одборници на предстојећој седници усвојити Предлог одлуке да улицу у Београду добије велики Владета Јеротић, јер он то својим друштвеним и стваралачким опусом заслужује.

На састанку се разговарало и о томе да у будућности улице у Београду добију и знаменити Срби из Дубровника, као што су Медо Пуцић, Дум Иван Стојановић, Луко Зоре, Никша Гради и Антун Фабрис, чиме би улице у Београду по хрватским топонимима биле преименоване по овим српским књижевницима, политичарима и новинарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)