ИЗНЕНАДНА ПОСЕТА: Лисица прошетала насељем Степа Степановић и Дедињем (ВИДЕО)

Ј.Д.

27. 10. 2021. у 15:31

СТАНАРЕ насеља Степа Степановић прошле ноћи изненадила је једна неочекивана посета. Наиме, кроз парк овог вождивачког насеља прошетала је лисица, која се судећи према снимку који је освануо на друштвеним мрежама уопште не плаши људи. А пре само неколико дана, лисицу су приметили и становници на Дедињу.

ИЗНЕНАДНА ПОСЕТА: Лисица прошетала насељем Степа Степановић и Дедињем (ВИДЕО)

Privatna arhiva

Међутим, надлежни из "Ветерине Београд" истичу да нису добили ниједну пријаву суграђана са ове две локације, као и да нема места паници, јер се редовно из ваздуха обавља вакцинација против беснила.

- Пре нешто више од десет дана добили смо пријаву суграђана да је примећена лисица и на Ади Циганлији, међутим ту је гранично подручје и у близини се налази шума, те није ништа необично уколико понека лисица прошета Адом - објашњавају из "Ветерине". - Лисице су законом заштиће врста, зато уколико суграђани поново примете лисицу или неку другу животињу, све што треба да учине јесте да позову "Ветерину Београд".

Дежурне екипе ће одмах по позиву изаћи на терен и поставити замку, а потом је врати у њено природно станиште, што је уобичајена процедура у оваквим ситуацијама.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)