УЖАС У СОЛИТЕРУ НА МИРИЈЕВУ: Излила се канализација у подруме - Станари страхују од заразе (ФОТО)

А. З. К.

26. 10. 2021. у 10:34

КУХИЊСКА канализација излила се крајем септембра у подрум зграде у улици Миријевски венац 24. Проблем са цевима саниран је веома брзо, али станари сада имају муке јер екипе ЈП "Градско стамбено" још нису дезинфиковале подрумске просторије.

УЖАС У СОЛИТЕРУ НА МИРИЈЕВУ: Излила се канализација у подруме - Станари страхују од заразе (ФОТО)

Фото: Новости

У овом предузећу, међутим, кажу да је сушење отежано због влажности ваздуха, па ће обавити дезинфекцију када се за то стекну услови.

Крајем септембра вода се из канализационе вертикале излила и направила хаварију у подруму. Врло брзо на терен је изашла екипа "Растошнице" која је санирала проблем са цевима. Према речима станара ове зграде, вода у подрумима се осушила сама. Слали су мејлове на адресу Јавног предузећа "Градско стамбено", али конкретне одговоре нису добијали.
- Већ месец дана у подруму је хаварија, вода се сама суши, а што више време одмиче плашимо се заразе, а почињу да се шире непријатни мириси - наводе станари ове зграде у Миријеву. - Слали смо мејлове не би ли неко дошао да обави дезинфекцију просторија, али једини одговор који смо добили је да ће "неко из надзора да обави ургенцију", али немамо информацију да је ико долазио у зграду.

Фото: Новости

Како су за "Новости" рекли у ЈП "Градско стамбено", чекају да се створе адекватни услови како би обавили дезинфекцију подрумских просторија:

- Добили смо пријаву, али због високе влажности ваздуха, отежано је сушење, па је и дезинфекција одложена док се не стекну услови. Свакако ћемо пратити ситуацију.


ОКНО ЛИФТА ПУНО ВОДЕ
НОВОБЕОГРАЂАНИ из Гандијеве 104 пре две године имали су сличан проблем када се окно лифта напунило водом због обилних падавина. Они су тада алармирали ЈП "Градско стамбено" више од десет дана не би ли екипе изашле на терен и испумпале воду. Муке станара трајале су данима, док екипе "Растошнице", подизвођача јавног предузећа, нису напокон изашле на терен и средиле проблем.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)