ТРАЖЕ ДА ОСТАНЕ МИНИБУС: Житељи Калуђерице желе да задрже привремену саобраћајну линију 309л1

Ј. Д.

26. 10. 2021. у 06:47

РАДОВИ на обнови главне саобраћајнице у грочанском насељу Калуђерица требало би да буду завршени до краја месеца.

ТРАЖЕ ДА ОСТАНЕ МИНИБУС: Житељи Калуђерице желе да задрже привремену саобраћајну линију 309л1

Мање возило лакше пролази уским улицама, Фото Архива

Од почетка обнове, привремено је укинута аутобуска линија 309, а успостављена минибус линија 309Л1, која тренутно саобраћа кроз насеље.

Иако, онима који станују недалеко од дела улице која се тренутно реконструише пешачење до најближе станице представља проблем, многи су ипак једва дочекали да минибус линија прође њиховим улицама. Зато су кренули са поновним прикупљањем петиције да се и након завршетка радова задржи минибус линија 309Л1.

- Годинама уназад покушавамо да апелујемо на надлежне да нам уведу минибус линију, међутим увек су као разлог наводили да не постоји могућност да се успостави, јер су улице преуске - прича, за "Новости", Зорица Ристивојевић.

- Како су почели радови, показало се да је то и те како изводљиво, јер минибуси сада круже по целом насељу и пролазе поред Основне школе "Миливоје Васић" што је можда и најважније.

Линија 309, која иначе саобраћа од Цветкове пијаце до Калуђерице, креће се само главном Улицом краља Петра и даље до задње станице Улицом војводе Степе Степановића. Иако је фреквентна, не покрива добро цело насеље са скоро 30.000 становника, јер свакодневно упадне у саобраћајни чеп на "Смедеревцу". Увођењем минибус линије овај проблем би био решен.

Радови до краја месеца

КАКО је раније најављено, планирано је да обнова дела Улице војводе Степе Степановића, од раскрснице са Краља Петра до Храма Светог Јоакима и Ане траје до краја месеца, односно до 31. октобра. Реконструкцијом ће бити санирана само носећа подлога улице, коловозни застор и тротоари. Радови коштају 32 милиона динара, а финансијер је ЈП "Путеви Београда", док је извођач радова ЈКП "Београд пут".

Због радова, тренутно је траса скраћена до терминуса "Пут за институт", где је и привремена почетна станица у смеру ка граду. Минибус линија, односно њена кружна траса сада пролази кроз део главне улице, као и све оне забачене делове Калуђерице. Један од терминуса је у Рибничкој улици па даље кроз Ђуре Ђаковића, Краља Петра Првог, затим делом Смедеревског пута до Булевара револуције кроз Пролетерских бригада дуж Саве Ковачевића. Минибуси се затим спуштају улицама Милана Ракића, Драгољуба Стојановића, Жикице Јовановића Шпанца, Војводе Степе Степановића, Радисава Игњатовића све до Вишњићеве где је тренутно окретница.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)