ПОКЛОНИ У МЛАДЕНОВЦУ: Возачи добили пакете прве помоћи и ужад за вучу

Novosti online

22. 10. 2021. у 16:09

ВОЗАЧИ које је данас зауставила патрола саобраћајне полиције у Младеновцу били су пријатно изненађени

ПОКЛОНИ У МЛАДЕНОВЦУ: Возачи добили пакете прве помоћи и ужад за вучу

Foto: Printskrin Facebook/Општина Младеновац

Они који су поштовали саобраћајне прописе добили су од Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац симболичне поклоне, пакете прве помоћи и ужад за вучу. Акција је организована у циљу подизања свести возача о могућим ризицима приликом управљања моторним возима.

- Комисија за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац континуирано спроводи активности које имају за циљ подизање свести возача о безбедном понашању у саобраћају. Данас смо у сарадњи са саобраћајном полицијом возачима који поштују прописе поклонили пакете прве помоћи и ужад за вучу. Често се дешава да возачи у свом возилу поседују прву помоћ којој је истекао рок трајања и зато смо овом акцијом желели да укажемо на то да исправна прва помоћ у неким ситуацијама може спасити живот - рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац.

- Желимо да свим категоријама учесника у саобраћају скренемо пажњу на значај одговорног понашања. Зато током године организујемо едукације за предшколце, ученике, возаче пољопривредних машина, родитеље. Такође, већ пет пуних година спроводимо акцију „Аутоседиште за свако дете“ у којој је више од 2.500 беба добило аутоседиште. Обезбедили смо саобраћајне полигоне за четири основне школе, пољопривредницима који су учествовали на трибинама поклонили смо ротациона светла и светлоодбојне троуглове. Успели смо да уредимо зоне неколико основних школа . Покренули смо сервис „Стоп критиковању, дај предлог" путем којег грађани пријављују саобраћајне проблеме на територији наше општине, након чега њихове иницијативе покрећемо код надлежних институција - рекао је Ивановић.

Комисија за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац поклонила је пакет прве помоћи и ужад за вучу и новопеченим возачима, онима који су данас положили вожњу у две младеновачке ауто школе.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ПОЖАР КОД АУТОКОМАНДЕ: Гори ватра у Војводе Степе, запалио се аутобус

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)