ГРАД ОСНИВА ФОНДАЦИЈУ: За срећно детињство сваког детета

Б.Б.

22. 10. 2021. у 15:38

ГРАДСКО веће Београда донело је одлуку о оснивању Фондације за децу и младе, која ће се наћи пред одборницима Скупштине града. На овај корак надлежни су се одлучило после трагедије у којој су настрадале две девојчице, чија мајка није имала довољно новца да их прехрани.

ГРАД ОСНИВА ФОНДАЦИЈУ: За срећно детињство сваког детета

Фото З. Јовановић

- Све нас је потресла трагедија од пре месец дана када су настрадале две девојчице чија мајка није имала довољно новца да их прехрани. У Београду више ниједно дете неће бити гладно и то гарантујем - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника.  Зато сам предложио да Град оснује фондацију која ће пратити потребе и давати подршку деци и младима који живе на територији града, а чије породице не могу у потпуности да испуне њихове потребе.  Свако дете у Београду треба да има безбрижно детињство и одрастање, да  добије подршку у свим сферама свакодневног живота. Нећу се смирити све док то не постигнем.

Фондација ће предузимати активности у пружању подршке односно помоћи, нарочито породицама са више деце у превазилажењу кризних ситуација, пружању помоћи у роби и храни, оснаживању родитеља  преквалификацијом, образовањњем, усавршавања, дошколовањем и помоћи при запошљавању.

Поред тога, биће предузете стимулативне мере за подстицање додатног образовања и дошколовања деце и омладине из маргинализованих социјалних група, као и помоћи и подршке деци и младима без родитељског старања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)