СМЕЋЕ ВОЗЕ КОД КОМШИЈА: Станари зграда у Пећкој улици на Миљаковцу 3 остали без контејнера

Ј. Д. - М. С.

21. 10. 2021. у 10:50

СТАНАРИ зграда у насељу Миљаковац 3 пре седам дана остали су без неколико контејнера. Надлежни из ЈКП "Градска чистоћа" без претходне најаве уклонили су једине ђубријере њима намењене који су били постављени на окретници аутобуске линије 48.

СМЕЋЕ ВОЗЕ КОД КОМШИЈА: Станари зграда у Пећкој улици на Миљаковцу 3 остали без контејнера

Контејнери су уклоњени из дела насељ, Фото принтскрин

Због тога су сада принуђени да смеће данима одлажу на својим терасама, а онда када накупе довољно, аутомобилом превезу до најближег контејнера, који се у њиховом случају налази у насељу Миљаковац 2. У "Чистоћи" су "Новостима" рекли да ће проблем ипак бити решен.

Према речима станара Пећке улице, инвеститор приликом градње објекта није предвидео простор за контејнере, због чега су смеће једино могли да одлажу на окретници.

- Ни ти контејнери нам нису били баш близу, али били су бар у насељу - кажу станари из Пећке улице.

- Када смо пре неколико дана понели смеће да бацимо, видели смо да канти нема. Мислили смо да ће можда поставити нове, па су зато однели постојеће. Ипак, већ недељу дана их нема.

Како се у овом крају претежно налазе породичне куће, које поседује своје ђубријере, надлежни су решили да контејнере са окретнице склоне.

- Суграђани за које инвеститор није обезбедио судове за одлагање отпада, као ни простор за њихово постављање, а што је био у обавези, могу да се јаве нашем погону у Раковици - објашњавају надлежни из ЈКП "Градска чистоћа".

- Предузеће ће им изаћи у сусрет и за потребе зграда обезбедити зелене канте у довољном броју у односу на број домаћинства.

Из овог комуналног предузећа додају да су контејнери са окретнице повучени јер је цело насеље претежно у индивидуалној изградњи, па су однедавно сви прешли на систем одлагања отпада путем канти које се редовне празне.

Сличан проблем имали су и становници Јухорске улице на Карабурми којима је "Чистоћа" уклонила контејнере због непроходне улице. Образложење је било да камиони смећарци не могу да пролазе и празне канте због непрописно паркираних аутомобила.

Вождовац и Земун

ЈКП "Градска чистоћа" протеклог викенда поделила је плаве и зелене канте за око 500 домаћинства у Земуну и на Вождовцу. Мештани Белог Потока добили су 200 посуда, док је у земунским насељима Економија, 13. октобар и Официрска колонија подељено 350 ђубријера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)