ПОРУКЕ У ВРЕМЕНСКИМ КАПСУЛАМА: Ђаци ОШ "Светозар Марковић" на оригиналан начин обележили рођендан

Б.Б.

20. 10. 2021. у 16:29

ОСНОВНА школа "Светозар Марковић" на Врачару данас обележава 71. годину постојања. Због aктуелне епидемиолошке ситуације изостала је традиоционална приредба, али ће овај рођендан ученици, сасвим сигурно, највише памтити. На ђачко доба, кроз неколико година, подсетиће их временске капсуле, које су направили.

ПОРУКЕ У ВРЕМЕНСКИМ КАПСУЛАМА: Ђаци ОШ Светозар Марковић на оригиналан начин обележили рођендан

Фото: ОШ "Светозар Марковић"

Према речима Иване Оролицки, директорке школе,  одељења од првог до четвртог разреда, праве временске капсуле које ће бити одложене у школи и закључане до краја осмог разреда. Сва одељења у млађим разредима, исцртала су свој део школског дворишта.

- Ученици од петог до осмог разреда праве временску капсулу која ће се отворити на Дан школе за 10 година - каже Оролицки. - У капсулу ћемо ставити писма будућем Светозарцу, поруке, препоруке за најбољи филм, игрицу, друшвену игру, изјаве наставника, изводе из школске документације. Избор прилога за капсулу направиће жири састављен од наставника. Представници ученичког парламента седмог и осмог разреда и председници одељењских заједница петог и шестог разреда присуствоваће церемонији затварања и одлагања капсуле данас у 16 часова.

Иако је дан школе, настава се одвија нормално, а ђаци су на првом часу гледали снимљен наступ школског хора и чули поздравну реч.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)