Рецикломат мења систем, али не и мисију

Промо

20. 10. 2021. у 13:00

ИНТЕРЕСОВАЊЕ грађана за коришћење Рецикломата је превазишло сва очекивања, удахнуло додатни ентузијазам у борби за очување животне средине, али донело и одређене злоупотребе, због чега је неопходно променити систем награђивања како би се одржао пројекат.

Рецикломат мења систем, али не и мисију

Фото: Промо

Хвала! То желимо као компанија да кажемо свим грађанима који користе Глобалтел Рецикломате широм Београда. До сада, нови живот ће добити 1.750.000 амбалажних јединица, чиме ће бити уштеђена значајна енергија, искоришћене сировине ће бити поново употребљене, биће омогућена нова радна места и најважније - више од милион амбалажних јединица неће завршити у природи.

Уз Рецикломате се показало пуно тога доброг: да Београђани желе да сачувају животну средину, да добре идеје могу да активирају целу заједницу, да заједничким снагама ипак можемо да донесемо промене. Промене у свести, у навикама и у шансама које природа има да опстане.

Захваљујући грађанима који су учествовали у овом новом систему, дошли смо до нових сазнања али смо се и суочили са многим изазовима. Суочили смо се и са чињеницом да нису сви грађани савесни већ да има и оних, срећом малобројних који су имали за циљ злоупотребу. У покушају да се стане на крај овом тренду, али тако да и даље стимулише све људе са добрим намерама, и да буде доступан свима, од 20.10.2021. године, систем награђивања ће бити промењен.

Фото: Промо

Да бисмо били у могућности и у будиће да савесне грађане подстичемо на очување животне средине, а у циљу одржања ефикасног система, ова промена би требало то да обезбеди.

Као и до сада све трошкове награђивања и сервисирања Рецикломата покриваће Глобалтел са својим партнерима.

Од сада, независно од врсте убачене амбалаже, Београђани који користе Рецикломат ће за пренос средстава на персонализоване картице градског превоза по амбалажи добијати 5 динара, за неперсонализоване картице 1 динар, за хуманитарне донације 3 динара, а за Глобалтел препаид кредит и даље 10 динара. Као и до сада, Рецикломат прихвата лименке, отпадну Тетра Пак амбалажу, стаклене флаше и пластичне ПЕТ флаше.

Глобалтел и даље позива све одговорне компаније и организације да се укључе партнерски и допринесу изузетно важној борби за очување животне средине. Наша жеља од почетка и јесте да овај пројекат прерасте сам Глобалтел, настави да се шири и проналази нове снаге, независно од нас као компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)