ПЉУШТЕ КАЗНЕ У БЕОГРАДУ: Комунална милиција "чешља" тржне центре, наплаћују од 50.000 до 300.000 динара

Танјуг

18. 10. 2021. у 12:49

ТОКОМ контроле поштовања епидемиолошких мера у тржним центрима и великим трговинским ланцима на територији Београда припадници Комуналне милиције су од петка, 15. октобра, забележили укупно 36 прекршаја.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ У БЕОГРАДУ: Комунална милиција чешља тржне центре, наплаћују од 50.000 до 300.000 динара

Фото: Р. С.

То је за Танјуг рекао шеф Одсека оперативног центра Комуналне милиције Београда Ненад Лакић, који је подсетио да су и до сада контролисали поштовање епидемиолошких мера и излазили на терен по пријавама, али да је од петка почела конкретнија контрола свих тржних центара и великих трговинских ланаца на територији Београда.

Истакао је да је тог дана затечено доста нерегуларности од стране привредних субјеката и прецизирао да је Комунална милиција од петка изрекла 36 мера што предузетницима, што правним лицима.

Лакић је образложио да су то углавном била одсуства дезобаријера, дезинфекционих средстава на радним површинама и у неким ситуацијама неношење заштитних маски од стране запослених у привредним субјектима.

Подсетио је да су казне различите у зависности од тога да ли је привредни субјекат регистрован као правно лице или предузетник, те навео да је казна за правно лице 300.000 динара плус 50.000 за одговорно лице, док је казна за предузетника 150.000 динара.

Лакић је апеловао на суграђане да поштују све епидемиолошке мере које су прописане Законом о заштити становништва од заразних болести и ближе дефинисане наредбом Градског штаба за ванредне ситуације, као и да се вакцинишу јер је то, истакао је, најбољи начин да се изборимо са пандемијом вируса корона.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - НИКАДА НИЈЕ БИЛО ТЕЖЕ: Репортери "Новости" у црвеној зони ковид болнице у Батајници

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)