ПОНОВО ВОЗИЛИ ПРЕКО ХУМКИ: Хулигани оскрнавили масовну гробницу у оквиру спомен-парка Јајинци

М. С.

18. 10. 2021. у 11:41

ГРУПА хулигана поново је јуче скрнавила масовне гробнице недужних жртава турирајући својим возилима кроз спомен-парк Јајинци.

ПОНОВО ВОЗИЛИ ПРЕКО ХУМКИ: Хулигани оскрнавили масовну гробницу у оквиру спомен-парка Јајинци

Фото Новости

Тим поводом огласили су се и из Музеја жртава геноцида истакавши да се на тај начин грубо ремети достојанство гробних места страдалника. Како се наводи у њиховом саопштењу, скрнавећи гробове својих невино пострадалих предака скрнавимо сећање на њих, обесмишљавамо њихову жртву, а себе осуђујемо на трајну срамоту.

- Масовне гробнице у оквиру стратишта у Јајинцима безмало свакодневно користе за пикник, спортске активности, шетање кућних љубимаца, организовање ауто-трка, дечјих рођендана, али и као излетиште намењено сунчању и одмору - кажу у Музеју жртава геноцида. - Све оне који својим антицивилизацијским поступцима скрнаве гробна места десетина хиљада јајиначких страдалника, позивамо да пажљиво погледају фотографије бруталног погубљења наших предака у Јајинцима и да се уздрже од скрављења.

Спомен-парк Јајинци, стратиште на ком су Срби, Јевреји и Роми страдали у Другом светском рату, био је полигон за вожњу и недолично понашање много пута, о чему су "Новости" редовно извештавале.

Почетком септембра, једна Београђанка парк је искористила као место за сунчање на коме је боравила у купаћем костиму, због чега је такође реаговао Музеј жртава геноцида, а "Новости" су објавиле и њихов апел градским оцима да се постарају за спомен-парк.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ПОДРАВКА ГОТОВЕ КРЕМ СУПЕ И ТЕКУЋИ БУЈОНИ: Брзо, једноставно, природно и укусно решење за квалитетне оброке