КРПЕ ТОМИН СОКАК: Општина Звездара ће санирати улицу која носи име по славном певачу

М. С.

06. 10. 2021. у 06:47

УЛИЦА југословенског боема у насељу Војвода Влаховић, Томе Здравковића, чија животна прича у овим данима оставља уплакане гледаоце после сваке пројекције, биће реконструисана.

КРПЕ ТОМИН СОКАК: Општина Звездара ће санирати улицу која носи име по славном певачу

РАМПА Део Улице Томе Здравковића, Фото Принтскрин

Два дана након писања "Новости", Општина Звездара послала је машине, а према плановима, најпре ће бити закрпљене приоритетне рупе, а није још познато да ли ће се мењати целокупан асфалт.

Према речима мештана, проширење улице широке два и по метра није могуће, јер је она заправо направљена као привремена док се не заврше остали приступни делови насељу.

Фото Принтскрин

Ипак, попуњавање кратера, у које свакодневно упадају точкови аутомобила, значиће макар мало лакши пролаз за станаре овог насеља, којима је ова улице својеврсна пречица.

- Комшије су се тешко мимоилазиле и упадале су у рупе - каже за "Новости", Марко Младеновић, председник Удружења "Моје насеље".

- Радови се изводе од кривине која је најкритичнија, скида се слој земљишта и спушта се на неку нормалну раван. Још нисмо добили информацију да ли ће се радити целокупан асфалт до врха, али оно што је битно ударне рупе, али кривина је битна јер је асфалт клизав, па често долази до проклизавања аутомобила.

Како су "Новости" раније објавиле, Томина улица из насеља излази директно на Цветанову ћуприју, а затим новоизграђеном саобраћајницом ка Милошевом кладенцу води житеље насеља до искључења "Ласта" на ауто-путу. Житељи су више пута упозоравали надлежне на њено стање, које не приличи називу које је добила по славном певачу.

СПОМЕНИК У СКАДАРЛИЈИ

НА наредној седници Скупштине града Београда биће предложена одлука да Тома Здравковић добије споменик у Скадарлији. Иницијитиву, која је усвојена у четвртак, поднео је председник Социјалдемократке партије Србије Расим Љајић.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)