ПРОДУЖЕН РОК ДО 15. ОКТОБРА: Захтев за субнције за куповину уџбеника поднело више до 27.000 родитеља

Б.Б.

30. 09. 2021. у 16:47

РОК за предају захтева за новчану надокнаду за куповину основних уџбеника за први и други разред, на молбу родитеља, је померен до 15. октобра, најавио је Горан Весић, заменик градоначелника. За субвенцију се пријавило више од 27.000 родитеља, а исплаћен је новац за 6.719 пријављених у вредности од 43.493.291 динара. Обрађено је 1.616 нових захтева у вредности од још 10.445.000 динара.

ПРОДУЖЕН РОК ДО 15. ОКТОБРА: Захтев за субнције за куповину уџбеника поднело више до 27.000 родитеља

Скупштина града

Весић је подсетио да је реч о уџбеници математике, српског, света око нас и изабраног страног језика, те да субвенција оквирно износи по шест хиљада динара, у зависности од издавача.

- До јуче у 11 часова 23.129 родитеља се пријавило онлајн и око четири хиљаде путем поште - рекао је Весић. - С обзиром на то да се један део родитеља јавио с молбом да се рок продужи јер неко у породици има ковид, донели смо одлуку да се пријављивање продужи за још петнаест дана. Очекујем више од тридесет хиљада пријављених, а можда и више, од укупно 34 хиљаде колико их има право на ову врсту субвенције.

Он је указао да родитељи обавезно провере број жиро рачуна, јер је било доста случајева да су рачуни појединих банака угашени, па се новац враћао, због чега су волонтери морали да позивају родитеље, а читава процедура је трајала дуже него што је било потребно. Исто је било и у случајевима непотпуне документације.

- Дневно сада обрађујемо скоро две хиљаде захтева јер смо ангажовали и неке друге људе из управе, с обзиром на то да је ово велик посао. Сви родитељи који су се до сада пријавили онлајн добиће новац у наредних десетак дана - казао је Весић.

Заменик градоначелника се осврнуо на поједине медије који су "правили своју политичку причу" на томе да ли родитељи добијају новац десет дана раније или касније.

- Ово је новац грађана Београда за помоћ онима чија су деца у првом или другом разреду. Моја молба је да се од овога не прави политичка прича јер сви треба да се радујемо што Град има новца да помогне деци на овај начин, као и куповином таблета - истакао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)