БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ СПОРТА: Нови програм за основце у нижим разредима

Б.Б.

27. 09. 2021. у 14:00

ДО Нове године у свим општинама требало би да заживе бесплатне школе спорта за ученике од првог до четвртог разреда. Реч је о заједничком пројекту са Министарством омладине и спорта, којим је обухваћено око 69.000 деце.

БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ СПОРТА: Нови програм за основце у нижим разредима

Фото: Архива Новости

Према речима Вање Удовичића, министра омладине и спорта, који је заједно са замеником градоначелника Гораном Весићем посетио ОШ "1300" каплара на Звездари, циљ програма је да деца имају могућност да се бесплатно баве спортом. 

- Идеја је да од Нове године програм проширимо на свих 17 београдских општина и да буквално сва деца њиме буду обухваћена, да на тај начин промовишемо праве вредности и здраве стилове животе - рекао је Удовичић. - Треба да утиснемо ону најважнију поруку, како деци тако и родитељима, да без обзира чиме се буду бавили, а сигуран сам да међу овом децом имамо будуће најбоље и математичаре, историчаре, економисте, правнике, да је важно да се баве спортом и да им то, са наше стране, буде омогућено апсолутно бесплатно.

Он се захвалио свим учесницима пројекта и додао да су у сарадњи са Заводом за спорт и медицину спорта свој деци која учествују у овом програму омогућени бесплатни здравствени прегледи.  

Уз захвалност ресорном министарству, Весић је рекао да без њихове помоћи овом акцијом не би могао бити обухваћен тако велики број деце. Он је рекао да је заједно са Факултетом спорта и физичког васпитања организовано да у програму учествују наставници физичког, као и око 150 студената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕ О СПОМЕНИЦИМА НА КЛИК: Београђанин Стефан Бранковић и група од 10 младих направили апликацију у којој су сабрана обележја града