ВАТРОГАСНА СТАНИЦА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: У Ђорђа Станојевића планирана два објекта МУП

М. С.

26. 09. 2021. у 07:52

НОВИ Београд добиће ватрогасну станицу у Улици Ђорђа Станојевића. На истом месту биће подигнута и зграда седишта Сектора за ванредне ситуације. Радове ће финансирати Министарство унутрашњих послова, док је пројектант фирма "Еко бокс контејнери".

ВАТРОГАСНА СТАНИЦА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: У Ђорђа Станојевића планирана два објекта МУП

Изглед будуће ватрогасне станице

Како се наводи у урбанистичком пројекту, који ће бити од 1. до 11. октобра на јавној презентацији, радови ће се одвијати у две фазе. Ватрогасна станица припадаће типу малих станица и имаће четири ватрогасна возила.

- Објекат ће бити на нивоу приземља и спрата и имаће гараже за возила, две канцеларије, гардеробу, санитарни чвор и теретану за запослене, као и два магацина - наводи се у урбанистичком пројекту. - На спрату ће се налазити спаваонице, санитарни чвор, соба за одмор, сала за састанке и чајна кухиња. Испод објекта је плато за маневрисање ватрогасних возила, а иза објекта озелењен простор предвиђен за спортске активности ватрогасаца.

Зграда Сектора за ванредне ситуације биће 4.082 квадрата на приземљу и три спрата.

- Објекат ће у приземљу имати канцеларије, дистрибутивну кухињу, топлотну подстаницу - стоји у пројекту. - Док ће се на спратовима налазити такође, канцеларије, сала за састанке, као и техничке просторије. На парцели су предвиђене интерне саобраћајнице, паркинг простор са укупно 72 паркинг-места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)