ГРАДОНАЧЕЛНИК ШЕТАО НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пешачење позитивно делује на здравље суграђана

Г. Н.

21. 09. 2021. у 16:24

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда проф. др Зоран Радојичић је у оквиру овогодишње "Европске недеље мобилности", која се обележава на тему "Крећимо се одрживо, останимо здрави", на новом и уређеном простору шеталишта "Лазаро Карденас" на Новом Београду подсетио грађане на значај физичке активности, пешачења и еколошки здравијих, немоторизованих видова кретања у градовима као што су вожња бицикла и електричних тротинета.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШЕТАО НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Пешачење позитивно делује на здравље суграђана

Privatna arhiva

- Пешачење као начин кретања у урбаним срединама је двојако важно. Благотворно делује на наше здравље, а уједно, коришћење немоторизованих видова кретања позитивно утиче на квалитет ваздуха. Зато позивам Београђане да када год су у прилици пешаче или возе бицикле. Ова акција организована је у сарадњи са Удружењем за борбу против дијабетеса "Плави круг" и компанијом "Ново Нордиск", чији је циљ превенција дијабетеса и гојазности, као и унапређење здравог начина живота у градској средини - истакао је Радојичић.

Градоначелник је навео да Београд сада има преко стотину километара бициклистичких стаза, а да је циљ да се наредних година тај број удвостручи.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)