ПАРК НА ПЕТОМ И ШЕСТОМ СПРАТУ: Реконструкција Београђанке до краја године

Ј.Д.

21. 09. 2021. у 22:18

РЕКОНСТРУКЦИЈА Београђанке, која је почела крајем прошле године, биће завршена до краја ове, након чега ће нови простор моћи да прими прве пословне кориснике.

ПАРК НА ПЕТОМ И ШЕСТОМ СПРАТУ: Реконструкција Београђанке до краја године

Privatna arhiva

Чувена палата је од новембра прошле године прешла у власништво компаније "Марера Пропертис" која је на одржаној јавној лицитацији постала власник некада највише зграде на Балкану.

У комплетно уређење унутрашњег простора од петог до 23. спрата зграде, као и реновирање фасаде, замену стакала и постављање спољашњег осветљења, "Марера" је инвестирала више од осам милиона евра.

- Објекте реновирамо пратећи последње светске трендове у грађевини, технологији и архитектури - изјавила је Милана Срећков, директорка компаније. - На Палати Београд ћемо тако, на пример, изградити зелене парковске површине на пространим терасама зграде на петом и шестом спрату, то је иновација која до сада није примењена на нашем тржишту.

Додала је и да је до сада издато готово 70 одсто пословног простора А класе у Београђанки, и да судећи по интересовању, очекују да ће до њеног отварања бити издат сав простор који је на располагању. Иначе, компаније "Марера Пропертиес" основана је 2009. године и бави се аквизицијом, развојем, изнајмљивањем и управљањем некретнинама комерцијалне намене.

Паралелно са радовима на реконструкцији Палате Београд, започето је и реновирање зграде БИГЗ који је у власништву Марере од фебруара ове године. Зграда БИГЗ ће по плану бити готова до краја 2022. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)