ОБРАЗОВАЊЕ У ДИГИТАЛНОМ ДОБУ: Весић уручио таблете и лаптопове ученицима у Младеновцу

Новости онлине

21. 09. 2021. у 14:53

ПОДЕЛА таблет и лаптоп рачунара почела је данас у Младеновцу у Основној школи "Живомир Савковић" у Ковачевцу, ученицима трећег, четвртог, петог и шестог разреда, а уручио их је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

ОБРАЗОВАЊЕ У ДИГИТАЛНОМ ДОБУ: Весић уручио таблете и лаптопове ученицима у Младеновцу

Фото: Град Београд

Весић је рекао да је у основним школама у Младеновцу подељено укупно 1.939 таблет рачунара ђацима и више од 420 лаптоп рачунара које ће учитељи и наставници користити у настави.

Истакао је да се уз таблет и лаптоп рачунаре добија бесплатан интернет и могућност приступа дигиталним уџбеницима, што је, каже, нов начин праћења наставе.

- Сви ученици од трећег до шестог разреда у Београду добијају таблете, без обзира на то да ли родитељи имају материјална средства да их купе или не - нагласио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да директори школа имају задатак да охрабре наставнике да користе таблет и лаптоп рачунаре, јер се, истиче, живи у дигиталном добу и потребно је прилагодити образовање томе.

Фото: Град Београд

Весић је најавио да ће ове године бити усвојена измена Закона о образовању, да се изједначе дигитални уџбеници са класичним, што значи, како објашњава, да ће неке школе моћи да изаберу да се настава одвија само уз дигиталне уџбенике.

Он је истакао да у Младеновцу има 1.000 родитеља чија деца иду у први или други разред и позвао их да се пријаве на конкурс Фондације за младе таленте Града за субвенционисање куповине четири уџбеника за децу која похађају те разреде, а чија је цена, у зависности од издавача, око 6.000 динара.

- Да би добили та средства потребно је да родитељи узму потврду у школи да им дете похађа први или други разред, пошаљу очитану личну карту и копију платне картице са бројем жиро рачунa - каже он и додаје да су пријаве отворене до 30.септембра.

Истакао је да се до сада на конкурс пријавило више од 23.000 родитеља од 34.000 деце која похађају први или други разред.

Фото: Град Београд

Председник општине Младеновац Владан Глишић исказао је захвалност заменику градоначелника и Граду Београду због поделе таблет и лаптоп рачунара ученицима.

- Таблети су намењени за учење и тиме ћемо побољшати квалитет наставе, а деца Младеновца ће добити могућност да лакше савладају дигиталну наставу - рекао је Глишић.

Директорка ОШ "Живомир Савковић" у Ковачевцу Милијана Крстић рекла је да ће захваљујући пројекту Града сва деца имати једнаке услове за праћење дигиталних садржаја и наставе на даљину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)