ГРАД БЛОКИРАН НА ТРИ ПОТЕЗА: Затворено од Славије до Трга републике, на Новом Београду и кроз Радничку

С. Б. М. - Г. Н.

18. 09. 2021. у 07:53

МАНИФЕСТАЦИЈА "Ушће 2021", "пешачка недеља" и Отворено првенство у триатлону промениће рад линија јавног превоза овог викенда.

ГРАД БЛОКИРАН НА ТРИ ПОТЕЗА: Затворено од Славије до Трга републике, на Новом Београду и кроз Радничку

Фото И. Маринковић

Три краја Београда, од центра преко Новог Београда и Радничке улице, биће блокирана у различитим периодима дана. Потез од Трга Славија до Трга републике биће затворен најдуже, чак 11 сати.

"Пешачка недеља" се одржава на делу од Трга Славија до Трга републике, од седам до 18 часова. Улице ће бити затворене за саобраћај, па ће тролејбус 29 возити скраћено до Славије, а аутобус 22А неће саобраћати. Аутобуси 24, 26, 27, 37 и 44, као и минибус линија Е2, саобраћаће Македонском и Дечанском до Булевара краља Александра. И линија 31 ће ићи са Трга републике Македонском и Дечанском, па ће скретати у Кнеза Милоша и ићи Немањом до Славије.

Минибус Е9 ће у оба смера од Славије возити Београдском, Булеваром краља Александра, Тргом Николе Пашића, Дечанском, Македонском, Тргом републике и даље редовно.

Због манифестације "Ушће 2021", затварају се улица "Ушће" и Булевар Николе Тесле до Улице трешњиног цвета у поноћ између суботе и недеље до понедељка ујутру. Возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће се у оба смера кретати Булеваром Михајла Пупина. Линије 27Е и 35 ће по изласку с моста ићи лево, у Милентија Поповића до терминуса "Нови Београд", док ће линија 60Л возити кроз Владимира Поповића, Земунским путем и Бродарском, а у повратку возиће редовном трасом.

Фото Н. Фифић

Отворено првенство Србије у триатлону на полудистанци - 11TRI G-DRIVE одржаће се сутра на Ади Циганлији. Такмичење се реализује у организацији Триатлон савеза Београда и Триатлон клуба "11ТРИ", а под покровитељством Министарства омладине и спорта, Секретаријата за спорт и омладину и Српске триатлон уније. Због такмичења ће доћи и до измена у саобраћају.

Улаз на Аду Циганлију биће затворен од 6.30 до 14 часова. Саобраћај ће бити обустављен од 6.30 до 12 сати од Радничке улице до Улице Боре Станковића, у оба смера. Неће бити могуће кретање возилима Радничком улицом од Савске магистрале до скретања на Мост на Ади, у оба смера. Затим, преко Моста на Ади са прилазним саобраћајницама од Радничке улице до Улице омладинских бригада, један смер. Затворен је и правац Нови Београд - Чукарица, пешачко-бициклистичка стаза од Аде Циганлије до Тржног центра "Галерија", као и пешачко-бициклистичка стаза на Новом мосту од Улице Јурија Гагарина до Радничке улице.

Фото И. Маринковић

У НЕДЕЉУ ИЗМЕНЕ НА БГ ВОЗУ

У оквиру извођења радова на реконструкцији, модернизацији и изградњи двоколосечне пруге Београд центар - Стара Пазова, планирано је затварање левог колосека између станица Земун Поље - Батајница у недељу, 19. септембра, од 18 до 22 часа. Возови из система БГ воза неће саобраћати на делу релације Земун - Батајница - Земун. У овом периоду возови на релацији Батајница - Овча - Батајница саобраћају на релацији Овча - Земун - Овча. Воз из Овче у 16.30, 17.10, 18.43, 19.10, 20.10 неће бозити до Батајнице, већ до Земуна. Возови из Батајнице у 18.19, 18.32, 20.16, 20.31, 21.38 не возе до Земуна, а воз који из Батајнице ка Овчи креће у 18.50 , поћи ће из Земуна.С. Б. М.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)