НОВИ КРОВ ДО ОКТОБРА: Радови у централној кухињи у Предшколској установи "Звездара"

Б.Б.

16. 09. 2021. у 18:57

ДО ПОЧЕТКА октобра биће завршена реконструкција крова централне кухиње Предшколске установе "Звездара", најавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту, који је обишао ову установу. За ове намене, из "касе" секретаријата је издвојено 19,7 милиона динара.

НОВИ КРОВ ДО ОКТОБРА: Радови у централној кухињи у Предшколској установи Звездара

Скупштина града

- Очекујем да се посао приведе крају до почетка октобра - рекао је Гак. - Овде се дневно припреми и до 5.000 оброка за децу у звездарским вртићима. Имали смо проблема са кровом и ускоро ће све бити санирано.

Он је истакао да је Град од почетка године уложио око 51 милион динара у текуће одржавање и опремање 29 вртића на овој општини. На централној кухињи, која све објекте снабдева храном, прошле године је замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија.

- Само за текуће одржавање и опремање свих вртића на територији Београда, не рачунајући капитална улагања, у овој години одвојено је укупно око 350 милиона динара - истакао је гак. - Осим великих реконструкција, које су приоритет, важно је и одржавање свих вртића.

У току су радови на замени столарије на шест вртића на општини Чукарица, санација мокрих чворова у вртићу "Дечје царство" у Лазаревцу.

Гак је најави да ускоро почиње и дуга фаза реконструкције вртића "Љоља" на Вождовцу, као објекта месне заједнице у вртић у насељу Зуце.

- Велика обнова свих вртића у Београду не стаје, настављамо даље док не завршимо реконструкцију свих дотрајалих објеката - закључио је Гак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)