ТАБЛЕТИ И ЗА ЂАКЕ У ПРИХВАТИЛИШТУ: Од следеће недеље сви ученици од трећег до шестог добиће мини рачунаре

Б.Б.

13. 09. 2021. у 17:59

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, поделили су пет таблет уређаје ђацимаод трећег до шестог разреда, који су корисници Прихватилишта за децу Београда.

ТАБЛЕТИ И ЗА ЂАКЕ У ПРИХВАТИЛИШТУ: Од следеће недеље сви ученици од трећег до шестог добиће мини рачунаре

Скупштина града

- На овај начин показујемо да су сва деца једнака и да имају једнаку шансу да се образују јер су таблети исти за сву децу Београда - рекао је Весић.  -Помажемо им да лакше превазиђу ситуацију у којој се нису нашли својом кривицом, да се образују и осете да имају сву љубав и подршку.

Према речима Весића, ове недеље биће подељено више од тридесет хиљада таблета школама са преосталих седам општина, што практично значи да ће следеће седмице свако дете, од трећег до шестог разреда, имати таблет. Истовремено, дели се и 6.972 лаптопа за све учитељице, учитеље, наставнице и наставнике ових разреда. Сви ће добити и кодове за дигиталне уџбенике, као и бесплатни интернет.

Наташа Станисављевић указала је на јасну поруку која се на овај начин шаље, а то је једнакост деце у главном граду и иста права и услови образовања.

- Сем деце из Прихватилишта таблете ће добити и деца из других установа социјалне заштите у Београду. Деца су добила и бесплатне уџбенике и школски прибор - навела је она. - На овај начин омогућено им је све што им је потребно за почетак нове школске године - навела је Наташа Станисављевић.

Посебно је нагласила то што је епидемиолошка ситуација у установама социјалне заштите мирна, нема заражених ни међу корисницима ни међу запосленима. Све мере се поштују и ситуација се свакодневно прати.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић изразила је велику захвалност представницима Града Београда, који не заборављају децу из ове установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)