ИЗВРШИОЦИ ДУГ УТЕРУЈУ И ПОСЛЕ СМРТИ ДУЖНИКА: Покојник обавезу измирио за живота, Инфостан задужио и наследнике!

С. В.

13. 09. 2021. у 10:45

ПОРОДИЦА Мирољуба Миленковића из грочанског насеља Умчари није ни слутила да ће, готово годину дана после његове смрти, од извршитеља добијати упозорење за наплату дугова које је он још за живота измирио!

ИЗВРШИОЦИ ДУГ УТЕРУЈУ И ПОСЛЕ СМРТИ ДУЖНИКА: Покојник обавезу измирио за живота, Инфостан задужио и наследнике!

Фото З. Јовановић

Неизмирене обавезе, које је имао према предузећу "Еко Гроцка" у износу од 14.949 динара за услугу скупљања и одношења комуналног отпада, Мирољубу су принудно наплаћене одбијањем од пензије током 2018. године. Међутим, иако је дуговање овом комуналном предузећу било у потпуности исплаћено, са његовог пензијског рачуна током 2019. године скинуто је 25.257 динара и 5.178 динара током 2020. у корист јавног извршиоца.

Сем тога, у јуну ове године, девет месеци после Мирољубове смрти, стигла је коверта од јавног извршитеља, где се од њега тражи да уплати 6.456 динара за накнаду трошкова и успешно спроведено извршење!

- Јавни извршитељ је, без икакве провере у ПИО фонду да ли је човек жив или не, послао решење о накнади трошкова и упозорење да ће тих 6.456 динара бити принудно наплаћено - прича покојникова кћерка Снежана. - Била сам шокирана када сам видела пошиљку. Дуг је плаћен и преплаћен. Одмах сам контактирала са извршитељком, која је рекла да не може да ми даје информације о овом случају, јер се мој отац и ја не презивамо исто.

После достављених потврда о смрти, јавна извршитељка је породицу обавестила да је "предмет прекинут у овој канцеларији јер је дужник преминуо у току поступка". Међутим, она у одговору наводи да је предузеће "Инфостан" задужило тај износ, те ће цифра стајати као дуг када се рачуни преведу на наследника непокретности, што је породицу додатно збунило.

- После овога није нам стигао ниједан рачун на наплату, али смо забринути и зачуђени што тај "дуг", који је одавно исплаћен, није поништен. Не знамо шта да радимо, само се надамо да овај дуг заиста није прешао на "Инфостан", који сада врши наплату и за услуге "Еко Гроцке".

НЕЈАСНОЋЕ

КАКО нам је испричала Мирољубова ћерка Снежана, до данас им није јасно зашто је после измиреног дуговања од очеве мировине одузето више од 30.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)