СА РЕВЕ ОДНЕЛИ 100 КУБИКА: Градски функционери и чланови управе јуче чистили шест дивљих депонија

С. Б. М.

12. 09. 2021. у 09:13

ДИВЉУ депонију у Крњачи јуче су чистили заменик градоначелника Горан Весић, представници Секретаријата за заштиту животне средине и радници ЈКП "Градска чистоћа", као и секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

СА РЕВЕ ОДНЕЛИ 100 КУБИКА: Градски функционери и чланови управе јуче чистили шест дивљих депонија

Фото Беоинфо

Осим ове, јуче је очишћено још пет депонија.

- Са ове дивље депоније у Крњачи, Рева 1, однећемо око сто кубика грађевинског и комуналног отпада. Планом града за 2021. годину предвиђено да се однесе око 8.000 кубика отпада са различитих локација. Осим што чистимо депоније, морамо да порадимо на промени законских прописа како дивље депоније више не би настајале - навео је Весић.

Зато је Град предложио измену Закона о планирању и изградњи у коме пре добијања употребне дозволе инвеститор мора да покаже доказ о кретању грађевинског отпада. Такође, град ће тражити да онима који камионима остављају отпад, та возила буду одузета.

Градска секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић подсетила је поводом Светског дана чишћења да је за чишћење дивљих депонија Град у последњих шест година издвојио из буџета близу 130 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)