ВАНДАЛИ СРУШИЛИ ПОСТАВКУ: Током ноћи уништена изложба Етнографског музеја у Студентском парку

С. В.

10. 09. 2021. у 05:00

НЕПОЗНАТИ вандали у ноћи између уторка и среде порушили су четири металне конструкције у Студентском парку на којима је била постављена изложба поводом 120 година Етнографског музеја.

ВАНДАЛИ СРУШИЛИ ПОСТАВКУ: Током ноћи уништена изложба Етнографског музеја у Студентском парку

ДИВЉАЊЕ Оборени панои биће замењени другим, Фото Архива

Полиција је обавила увиђај, трага за починиоцима а надају се да ће им у идентификацији хулигана помоћи надзорне камере са околних објеката.

Оборени сталци тешки више од 150 килограма срећом никог нису повредили, а како су две конструкције пале на клупе, од силине удара на њима је настало удубљење. Вандалски чин у среду ујутро приметили су запослени у Музеју док су долазили на посао и није им јасно ко је и због чега ово урадио.

- На паноима су постери изложби које смо одабрали за обележавање 120 година постојања наше институције - кажу из Етнографског музеја за наш лист.

Фото Архива

- Ни на једном плакату нема ништа што би увредило било кога. у четвртак смо склонили све четири конструкције из Студентског парка, али с обзиром на то да су постери неоштећени, поново ћемо све поставити за који дан.

"Изложба о изложбама" на отвореном је од 3. септембра, а 12 табли налази се на четири метална постамента, који су високи 2,2 и широки два метра. Посетиоци су имали прилику да се упознају са различитим периодима рада ове институције, који су били условљени друштвеним контекстом и културном политиком земље.

ПОД КЉУЧЕМ ОД ПОНОЋИ ДО ЗОРЕ

ИАКО се Академски парк од 2015. године закључава од поноћи до зоре, то не спречава младе да прескоче ионако ниску ограду и уз алкохол и музику на клупама проведу ноћ.

Одлуку о закључавању донели су градски одборници после петиције станара из околних зграда, који нису спавали ноћима због галаме из парка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)