ЦЕНА СТАРА, СТАВКЕ НОВЕ: Одношење смећа, од овог месеца, на уплатницама "Инфостана" приказано на два подрачуна

Г. Н.

09. 09. 2021. у 07:33

ОДВОЈЕНЕ ставке за плаћање одношења отпада, ступиле су на снагу са актуелним приспећем рачуна на кућне адресе.

ЦЕНА СТАРА, СТАВКЕ НОВЕ: Одношење смећа, од овог месеца, на уплатницама Инфостана приказано на два подрачуна

Фото П. Милошевић

Од 2. августа почела је примена подељене наплате, па тако на уплатници коју шаље ЈКП "Инфостан технологије", стоји "сакупљање и транспорт комуналног отпада" и "одлагање комуналног отпада".

Оно што је за суграђане најважније јесте да се суштински цена није мењала - вредност рачуна за ове намене само је подељена на део који се плаћа "Градској чистоћи" и "Беочистој енергији д.о.о"

- Ценовник нових услуга примењује се од 2. августа - наводе у ЈКП "Инфостан технологије".

- Овом изменом се није променило укупно задужење корисника комуналних услуга, већ је износ задужења исти као и за досадашњу услугу "изношења смећа", која је била примењивана пре раздвајања на две ставке.

Досадашња цена од 6,60 динара по квадратном метру расподељена је тако да се 5,61 динар наплаћује за услугу "сакупљање и транспорт комуналног отпада", док се преостали износ од 0,99 динара наплаћује за услугу "одлагање комуналног отпада". Ове цене важе за појединце.

И правна лица, конкретно власници локала наставиће да добијају рачуне од "Инфостана".

ЦЕНОВНИК Услуге по новом од августа ове године, Фото Архива

Уместо досадашње једне ставке, и они ће имати две, баш као и остали суграђани. Према важећем ценовнику, који се може наћи на интернет-страници предузећа за обједињену наплату, јасно је назначено да су предузетници за обе ставке подељени у четири групе, и у зависности од тога којој припадају, зависи и вредност рачуна.

Примера ради, сакупљање и транспорт комуналног отпада за пословни простор површине до 30 квадрата, за прву групу кошта 1.177 динара, док је одлагање комуналног отпада за ове кориснике 192,40 динара. За предузетнике чији локали превазилазе површину од 30 квадрата, цена је 26 динара по квадрату за сакупљање, односно 4,16 динара по квадратном метру за одлагање отпада.

ПРЕРАДА ОТПАДА ДОГОДИНЕ

"Бео чиста енергија д.о.о." засада ће наплаћивати одлагање отпада на депонији, који тренутно обавља. Када постројење нове фабрике за прераду отпада почне да ради, суграђани ће добити имати још један намет за плаћање. Према последњим најавама, нове ставке на уплатницама за обраду отпада, грађане очекују тек крајем следеће године када проради постројење за ову врсту посла - незванична је информација.

ОБАВЕШТЕЊЕ НА ПОЛЕЂИНИ

ЗАЈЕДНО са испоставом обједињених рачуна за комуналне услуге, ЈКП "Инфостан технологије" на полеђини уплатница за претходне месеце, штампало је и обавештење кориницима да ће сходно Одлуци о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом, услуга "одношење смећа" биће раздвојена. Нове ставке пристижу са августовским задужењима, односно са рачунима који се шаљу током септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића