НОВОГРАДЊА НИЧЕ НА МЕСТУ ЈУБМЕС БАНКЕ: Планирана вишеспратница на углу Ђинђићевог и Булевара уметности

Ј. Д.

08. 09. 2021. у 12:21

НА углу Булевара Зорана Ђинђића и Булевара уметности ускоро би могла да никне нова вишеспратница.

НОВОГРАДЊА НИЧЕ НА МЕСТУ ЈУБМЕС БАНКЕ: Планирана вишеспратница на углу Ђинђићевог и Булевара уметности

Фото Принтскрин

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове огласио је рани јавни увид поводом израде Плана детаљне регулације за новобеоградски блок 32.

Иницијативу за израду Плана покренуло је предузеће "Алта холдинг" д.о.о. из Земуна са циљем стварања планског и правног основа за изградњу пословно-стамбеног објекта на овој раскрсници. Уједно, према Плану биће урађена и провера могућности изградње високог објекта у складу са условима Плана генералне регулације.

- На углу Булевара Зорана Ђинђића и Булевара уметности налази се објекат Алта банке, бивше Јубмес банке, који је доброг квалитета, али је лоше позициониран у односу на изузетно широку раскрсницу два булевара - наводи се у документацији.

- Планом је предвиђена замена постојећег објекта новим са више комерцијалног садржаја.

КВАЛИТЕТ Грађевина у Блоку 32, Фото Принтскрин

 

Правилима по којима је дозвољена градња комерцијалних садржаја на овом простору предвиђена је максимална висина венца објекта 32 метра, а у зони високог објекта до 120 метара. Како је појашњено, зона високог објекта утврдиће се нацртом плана у зависности од резултата анализе и потврде испуњености критеријума за изградњу.

Очекивани ефекти, између осталог су реконструкција и трансформација пословног центра на углу Булевара Зорана Ђинђића и Булевара уметности и повећање атрактивности подручја изградњом високог објекта, затим опремање подручја објектима јавних и наменских гаража, као и повећање броја радних места. Такође, након изградње инвеститор ће морати посебно да се посвети очувању зеленила, по којем је ова локација позната.

ЈАВНИ УВИД

ПОВОДОМ овог плана рани јавни увид биће могућ до 20. септембра сваког радног дана од девет до 18 часова. Информације о предложеним решењима, заинтересованима даваће представник обрађивача плана од 12 до 18 часова, уторком и четвртком у згради Градске управе. Заинтересовани током раног јавног увида своја мишљења на планирана решења у писаној форми могу доставити Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)