ПАРК НА 22 ХЕКТАРА: До краја године почиње уређење потеза од Нетон хале до Панчевца

Б.Б.

29. 08. 2021. у 13:07

ИЗГРАДЊА Линијског парка, који ће се простирати од Бетон хале до Панчевачког моста, требало би да почне до краја године. ОДборници Скупштине града ће се сутра изјаснити о плану детаљне регулације овог пројекта, после чега ће бити расписан тендер.

ПАРК НА 22 ХЕКТАРА: До краја године почиње уређење потеза од Нетон хале до Панчевца

Будући изглед Линијског парка / Фото Беоинфо

Према речима Горана Весић,а заменика градоначелника, изградња парка трајати три године и коштати 55 милиона евра.

- У буџету за ову годину издвојили смо 15 милиона евра за овај парк, који је пројектовало 55 младих архитеката - навео је Весић. - Линијски парк ће имати пет километара бициклистичких стаза, 100.000 метара квадратних пешачких површина, 200.000 метара квадратних зеленила, 5.000 нових стабала и 500 клупа. То ће потпуно променити тај део града. Имаће седам целина. Предвиђени су зелени зидови и кровови, кровне баште, а на зеленим површинама ће се налазити садржаји за птице и друге животиње, еколошка станишта, острва свежине, еко урбани мобилијар и зелене звучне баријере код транзитног саобраћаја.

Весић је истакао да ће испод парка бити изграђена четири подземна пролаза за аутомобиле и то у наставку улице Тадеуша Кошћушка у правцу Дунава, испод Дунавске улице и Линијског парка, у Кнежопољској и у наставку Цвијићеве улице. Такође,градиће сеи нова водоводна, канализациона и електроенергетска мрежа, телекомуникациона инфраструктура и нови гасоводни капацитети.

- Линијски парк планиран је као јединствена целина површине око 22,8 хектара, на шеснаест парцела и биће део јединственог система зелених површина Београда, а делови парка треба да буду уређени као функционалне целине за одморе и рекреацију - поручио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)