"ТАЈНОМ" ПРЕЧИЦОМ ИДУ ДО ВОЈВОДЕ СТЕПЕ: Житељи вождовачког насеља знају како колима брже доћи до центра

А. В. В.

26. 08. 2021. у 07:52

ЖИТЕЉИ вождовачког насеља Степа Степановић "колатерална су штета" због радова на обнови саобраћајница у њиховом комшилуку.

ТАЈНОМ ПРЕЧИЦОМ ИДУ ДО ВОЈВОДЕ СТЕПЕ: Житељи вождовачког насеља знају како колима брже доћи до центра

Фото И. Маринковић

Из и у стамбени блок не може се месецима из правца Улице војводе Степе јер је угао са Кружним путем раскопан. Чак ни сада када је завршен посао у Саве Машковића и Црнотравској. Сналажљиви становници овог дела града зато су пронашли привремен, али поприлично небезбеднан пролаз возилима до Војводе Степе. "Тајну" пречицу. Не брине их ни то што је појединим улицама јасним саобраћајним знаком забрањен пролаз.

Да би својим аутомобилима дошли до главне саобраћајнице на Вождовцу и даље ка центру града, возе уским улицама где једва има места за пролазак једног четвороточкаша, а у једној од њих стоји и саобраћајни знак за забрану кретања у оба смера!

Житељи Вождовца који станују у улицима Ђуре Мађерчића, Флорине, Милунке Савић, Омишке, Љубе Вуковића тако свакодневно муку муче са гужвом која се лако створи на новој пречици. Возачи из Степе Степановића, се сналазе, пролазе у оба смера уских улица.

Неретко долази до "блиских" сусрета, па тако да би један аутомобил могао да прође, други мора да се креће уназад како би му ослободио пут. А коначно, на улици која излази на Војводе Степе јасно стоји саобраћајни знак за забрану кретања возила у обе траке.

- Много је брже ићи узаним вождовачким уличицама него кружити около наоколо - искрен је возач из насеља Степа Степановић.

- Знам да се крше и саобраћајни прописи али смо принуђени нао овакав корак. Мало је боља ситуација од када су Саве Машковића и Црнотравска проходне али ништа не може у овом тренутку да замени пречицу.

Ако нема гужве, од кружног тока у насељу па до Саобраћајног факултета стиже се за свега пар минута.

- Знамо ми да и није баш најпаметније да пролазимо овуда, али док не заврше Кружни пут ка ракрсници са Војводе Степе није као да имамо куда. Не разумемо зашто је овај део и даље раскопан. Најгоре од свега је што не знамо ни када ће почети радови, а камоли када је планиран завршетак послова - кажу револтирани грађани.

Фото И. Маринковић

Са друге стране, саобраћајни колапс који је присутан ујутру у Омишкој или и Улици Љубе Вуковића смета становницима тог дела Вождовца.

- Да су београдски возачи толеранти и мање нервозни било би лакше. Улицама се тешко мимиоиђу два аутомобила, још кад налете неки трвдоглави који неће да се врате у риквер настаје драма. "Легну" на сирене па не може ни да се спава на миру. Једва чекамо да се заврши та раскрсница Војводе Степе и Кружног пута да да мало одахнемо од аутомобила у нашим учицама - каже суграђанка Милка В.

ИЗЛАЗ Аутомобили и поред забране користе поједине саобраћајнице, Фото И. Маринковић

КРАЈ ОБНОВЕ КАСНИО ДЕВЕТ МЕСЕЦИ

ПРОШИРЕЊЕ улица Саве Машковића и Црнотравске, као и изградња кружног тока на Бањици завршени су у понедељак после девет месеци радова. Читав овај потез пуштен је у саобраћај истог дана. Посао проширења додељен је предузећу "Рас инжењеринг" из Београда, а радови су почели крајем децембра 2020. године. Инвеститор је била Дирекција за градско грађевинско земљиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)