СИТУАЦИЈА ТЕШКА И НЕИЗВЕСНА: Чаушић - Боримо се да спасимо део ТЦ, за сада немамо информације да постоје жртве

А.Н.

12. 08. 2021. у 23:35

ВЕЛИКИ пожар који је вечерас око 20 часова букнуо у ТЦ у Блоку 70 још није стављен под контролу иако су ангажоване значајне ватрогасне снаге.

СИТУАЦИЈА ТЕШКА И НЕИЗВЕСНА: Чаушић - Боримо се да спасимо део ТЦ, за сада немамо информације да постоје жртве

Фото: И.Маринковић

Припадници Београдске полиције ангажовани су на обезбеђењу терена како не би дошло до инцидената. Екипа Хитне помоћи је у приправности на терену у Блоку 70, али за сада није било потребе за интервенцијама.

 

- У 20.05 смо добили пријаву о пожару, а наше екипе су већ на терену биле у 20.12 часова. Огромне снаге се тренутно налазе на терену. Имамо 63 ватрогасаца и 22 ватрогасна кола. Пристижу и аутоцистерне водовода. Дајемо све од себе да спасимо део тржног центра, али је ситуација тешка и неизвесна – каѕзао је за “Новости” Лука Чаушић, в.д. помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације.

 

Он је нагласио да се током гашења пожара ватра проширила на кров објекта.

- Ватра је захватила лако горив материјал и тканине. Ситуацију додатно отежава то што је тржни центар, односно део где је кров пун са робом. Наши ватрогасци су се попели на кров, али је ту велика количина робе и не можемо да пробијемо до ватре. Ватргасци су у опасности и због тога што је објекат пун плинских боца – рекао је Чаушић и додао - За сада нема информација да постоје жртве. Надамо се да ће се те информације потврдити и да ћемо успети да спасимо бар део тржног центра, али ситуација је неизвесна. Бићемо на терену док год је то потребно. Велики успех ће бити уколико се потврди да жртава нема и ако успемо нешто да спасимо.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)