АКТИВНО ЗАПРАШИВАЊЕ: И вечерас сузбијање комараца у Београду

Танјуг

10. 08. 2021. у 09:57

ЕКИПЕ Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" наставиће вечерас са запрашивањем комараца на јавним површинама града.

АКТИВНО ЗАПРАШИВАЊЕ: И вечерас сузбијање комараца у Београду

Фото: Танјуг/ЈКП Чистоћа /Ненад Цакић

Ако временске прилике дозволе, планирана акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље спроводиће се од 20 сати до поноћи, а обухватиће Звездарску шуму, Ново гробље, Централно гробље, део Зеленог брда и део Малог Мокрог Луга, Карабурму, Цхалије, Миријево 1, Миријево 2, Миријево 3, Миријево 4.

Осим тога, акција је планирана и на локацијама Зелено брдо, Мали Мокри Луг 1, Мали Мокри Луг 2, Стара Карабурма, од Новог гробља до Звездарске шуме, наводи се у саопштењу "Градске чистоће", објављеном на сајту Града Београда.

"Чистоћа" апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а пчеларима да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акције.

Како се истиче, препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Грађани сваког радног дана од седам до 15 сати могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)