АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Novosti online

06. 08. 2021. у 09:55

СЕКТОР екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" саопштио је да и данас наставља акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Фото: Танјуг/ЈКП Чистоћа /Ненад Цакић

Третман сузбијања комараца спроводиће се у периоду од 19:30 до 24:00 часа и обухватиће следеће локације: језеро Велико блато, Овчански Себеш, Рева, Бањичка шума, Шумице, Хајд парк, Кошутњак, Топчидерски парк, Топчидерско гробље, Крњача, Партизански блок, Браћа Марић, од Табановачке до Витановачке улице, од Витановачке до Кружног пута Вождовац, Медаковић 2, Браће Јерковић, Степа Степановић, Индире Ганди, Браће Срнић, Шумице, Лекино брдо, Коњарник, Цветанова Ћуприја, Војводе Влаховића, Земун Поље.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

"Градска чистоћа" апелује на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800 000 807 или путем електронске поште на адресу екологија@градскацистоца.рс, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)