ТРГ МИЛЕНЕ ДРАВИЋ И ДРАГАНА НИКОЛИЋА У БЕОГРАДУ: Весић поднео иницијативу да глумачки пар добије кутак на Врачару (ФОТО)

Танјуг

30. 07. 2021. у 09:11

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић поднео је данас иницијативу да се јавна површина између Милешевске и Улице цара Николаја, која се тренутно реконструише, назове сквером Милене и Гаге по чувеним глумцима Милени Дравић и Драгану Николићу.

ТРГ МИЛЕНЕ ДРАВИЋ И ДРАГАНА НИКОЛИЋА У БЕОГРАДУ: Весић поднео иницијативу да глумачки пар добије кутак на Врачару (ФОТО)

Фото. В. Данилов

Весић је на Студију Б рекао да ће одлука бити донета на седници Скупштине града, која ће бити одржана 30. августа, али да ће ступити на снагу 14. октобра када се навршавају три године од смрти Милене Дравић.

- С обзиром на то да су провели живот заједно као глумачки и брачни пар, на тргу ће бити заједно довека - рекао је Весић и најавио да ће сквер бити завршен 17. септембра, саопштила је Градска управа.

Фото В. Данилов

 

Каже и да ће током јесени бити расписан конкурс за уметничку скулптуру "Образ уз образ", названу по култној ТВ емисији коју је водио познати глумачки пар.

Фото В. Данилов

 

Весић је рекао и да је данас поднео иницијативу да се парк на Врачару између Улице Петра Кочића и Улице Ђорђа Вајферта назове парк Мике Оклопа по чубурском и београдском писцу Милану Оклопџићу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)