ЗАМЕНА ПАРЦЕЛА ЈЕ РЕАЛНА ОПЦИЈА: Станари Блока 37 код Весића поводом градње спорне осмоспратнице

Ш. М.

29. 07. 2021. у 11:05

СТАНАРИ блока 37 на Новом Београду јуче су се у Скупштини града састали са замеником градоначелника Гораном Весићем.

ЗАМЕНА ПАРЦЕЛА ЈЕ РЕАЛНА ОПЦИЈА: Станари Блока 37 код Весића поводом градње спорне осмоспратнице

Фото П. Милошевић

Они су позвани како би били упућени у преговоре које Град води са инвеститором осмоспратног пословног објекта, који грађани овог краја не желе у свпојој околини.

Договор три стране је све ближи, а последње машине напустиће градилиште почетком идуће недеље.

Како је за "Новости" истакла Слађана Радак, станарка блока 37 која је присуствовала јучерашњем састанку, све води ка томе да се напорни преговори брзо окончају.

- Задовољни смо уласком градских челника у преговоре са инвеститором, пошто су се на прва два састанка више поставили као модератори - истиче Радак.

- Чврсто верујемо да ће се пронаћи решење. Град је понудио замену парцела, а истичу да се за два месеца могу завршити све процедуре. Сви се надамо да ће инвеститор прихватити ову понуду, што би задовољило све три стране.

Према речима наше саговорнице, станари ће у Булевару Милутина Миланковића 162 дежурати сваког дана док се не склоне све грађевинске машине.

- На градилишту су тренутно присутна још три багера, али би и они брзо требало да напусте Блок 37 - уверена је Радакова. - Када дође до договора, град ће урадити пренамену парцеле, па ће уместо комерцијалне она добити јавну намену. Потом је потребно извести тим стручњака који ће проценити чему би овај простор могао да послужи: игралиште или паркинг.

Приватно обезбеђење које је недавно ангажовао инвеститор повукло се са парцеле у Булевару Милутина Миланковића 162 после само неколико дана, а тренутно су на градилишту остали стражари. За остатак машина предати су захтеви за уклањање, па би то требало да се обави у понедељак или уторак.

НАПЕТИ ОДНОСИ ДВЕЈУ СТРАНА

НАПЕТИ односи између инвеститора и грађана Блока 37 владају од самог отпочињања радова на парцели у Булевару Милутина Миланковића 162. Грађевинске машине неколико пута су изненада кретале са радовима, а житељи овог дела престонице направили су и "живи зид" око градилишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)