РЕВАКЦИНИСАНО 52,5 ОДСТО БЕОГРАЂАНА Весић: Град спреман за вакцинацију трећом дозом!

Novosti online

29. 07. 2021. у 10:28

НА седници Кризног штаба донета је одлука које категорије становништва треба да приме трећу дозу вакцине, а када буде одлучено да то буде масовна вакцинација, на нама у Београду је да организујемо примање треће дозе и то ћемо урадити брзо и ефикасно као што смо урадили и вакцинацију са првом и другом дозом – изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

РЕВАКЦИНИСАНО 52,5 ОДСТО БЕОГРАЂАНА Весић: Град спреман за вакцинацију трећом  дозом!

Фото Танјуг

Он је гостујући на ТВ Прва нагласио да је на овој седници највише речи било о трећој дози вакцина, а да се предтавници локалних самоуправа нису пуно у то укључивали јер, како је нагласио, то је тема за стручњаке.

Весић је изнео податак да је са јучерапњим даном у Београду вакцинисано првом дозом 758,973 лица, што је 54,7 одсто пунолетног становништва, а ревакцинисано 728,335 лица што је 52,5 одсто пунолетног становништва. 

– Припермили смо кампању за грађане као позив за вакцинацију, коју ћемо представити наредних дана, чекамо да држава крене са лутријом која је најављена. Ми као Београд додаћемо још нешто, у смислу да Београђанке и Београђани буду мотивисанији за вакцнацију. Бићемо спремни да наставимо са отварањем пунктова и по тржним центрима као и на другим местима, у мобилном аутобусу, јер наша обавеза као Београда је да омогућимо да свако лице прими вакцину уколико то жели – истакао је заменик градоначелника.

Када су у питању фестивали и концерти Весић је подсетио да постоји одлука Кризног штаба да се за сваку такву манифестацију даје посебно одобрење.

– За оне концерте које се одржавају у просторима који припадају Граду Београду организатори се придржавају истог правила, а то је да на концерте долазе вакцинисани и они који имају потврду о psr или антигенском тесту. Мој је апел на све друге организаторе да, уколико желе да им се одобри одржавање концерта или неке друге маниофестације, прихвате протоколе које је урадио Градски завод за јавно здравље јер нам то гарантује да и даље живимо нормално и да радимо, али и да штитимо јавно здравље – нагласио је Весић.

Он је додао да ће сви концерти који су планирани за август бити организовани по истом протоколу по којем је организован и Бајагин концерт на Ташмајдану.

Када је рећ о евентуалном увођењу нових рестриктивних мера, Весић је рекао да је став Београда да сада немамо исту епидемиолошку ситуацију коју смо имали на почетку короне када нисмо имали вакцину.

– Сада постоји вакцина, односно лек, и свако може да узме тај лек и да се заштити и зато нећемо дозволити да већина буде талац мањине и да због тога улазимо у нове рестрикције које неће бити потребне. Довољно је да се вакцинишу они који се нису вакцинисали. Нико нове мере није ни предложио, а надам се и их неће бити – закључио је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)