ЛАМПИОНИ КАО СИМБОЛ ЕМОЦИЈА: На Савском језеру вечерас уприличена јединствена "Церемонија лотоса" (ФОТО)

Г. Н.

28. 07. 2021. у 22:59

НА Ади Циганлији, код ресторана "Језеро", вечерас је уприличена емотивна "Церемонија лотоса", у част жртава НАТО агресије на нашу земљу.

ЛАМПИОНИ  КАО СИМБОЛ  ЕМОЦИЈА: На Савском језеру вечерас уприличена јединствена Церемонија лотоса (ФОТО)

Фото И. Маринковић

Екипа популарне кинеске емисије "На путу", чији су аутори славни водитељски и брачни пар из Пекинга, Хунг Љанг и Синју Џанг, на овај начин решила је да искаже пријатељство два народа и у ограђени део Савског језера симболично спусти 3.000 лампиона, у част преминулих.

Пригодни културни програм претходио је церемонији. Академски хор "Обилић" уз песму је приближио Кину и Србију, а суграђани су имали прилику да уживају у нотама српских народних песама и сплету родољубивих. Цео догађај забележила је камера поменуте емисије, како би кинеском народу представили, како кажу аутори, гостољубивост Срба.

- Лампиони симболизују емоције - рекао је водитељски тандем.

- На овај начин желимо да искажемо поштовање према Србима, будући да нам се ваша земља много допада. Желимо да одамо почаст породицама погинулих у НАТО бомбардовању, јер смо стекли много пријатеља током боравка овде. Након овога истражићемо локалну храну, посетићемо неколико породица како бисмо се упознали са српском кухињом и представићемо је у Кини.

Суграђани су спустили лампионе у језеро. Направљени су од еколошких нешкодљивих материјала и на њима пише на кинеском и ћирилицом на српском "Живело српско-кинеско пријатељство". Екипа емисије финансира и чишћење језера након "Церемоније лотоса".

ПОПУЛАРНОСТ

БРАЧНИ пар кренуо је на своја путовања пре више од 12 година. Почели су да их бележе камером, заједно са великом екипом сарадника. Њихова емисија освојила је гледаоце у Кини и прва је у историји која је најпре доживела огромну популарност приказивањем на интернету, а потом уврштена у програм кинеске државне телевизије ЦЦТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)