КОД ТУЖИОЦА 26. АВГУСТА: Осумњиченима за урушавање у Видовданској послати позиви за саслушање

Ј. Д. Љ. - С. Б. М.

27. 07. 2021. у 07:52

ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду саслушаће 26. августа одговорне за урушавање дела зграде у Видовданској улици на Врачару 16. јула. Како кажу, позиви за саслушање су послати.

КОД ТУЖИОЦА 26. АВГУСТА: Осумњиченима за урушавање у Видовданској послати позиви за саслушање

Фото И. Маринковић

Требало би да буду саслушани извођач радова, као и инвеститори објекта, који су физичка лица. Кривичне пријаве против њих поднео је грађевински инспектор Општине Врачар. Тужилаштво је после инцидента саопштило да не постоје разлози због којих би тражило од суда да се одговорнима одреди притвор, јер су сви држављани Србије и имају уредно пребивалиште, а сви докази су обезбеђени.

Подсећамо, део зграде у Видовданској 4 урушио се после поткопавања темеља услед копања темељне јаме на суседном плацу. Прво су се се урушили део подрума и стана у приземљу, само 20 минута пошто су станари евакуисани из објекта. Друго урушавање догодило се пет дана касније. Прошле недеље, станари су постигли договор са Градом.

Дирекција за грађевинско земљиште изградиће на овом месту вишеспратницу. Оштећени ће добити станове исте квадратуре које су поседовали, а део станова биће намењен тржишту. Док тада биће смештени у становима који су у власништву Града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)