ИВАНОВИЋ НА ЧЕЛУ ПАЛИЛУЛЕ: Одборници највеће престоничке општине изабрали новог председника

А. З. КЛИСУРИЋ

26. 07. 2021. у 22:41

ГРАДСКА општина Палилула добила је новог председника. На данашњој седници одборници ове локалне самоуправе изабрали су Мирослава Ивановића.

ИВАНОВИЋ  НА ЧЕЛУ  ПАЛИЛУЛЕ: Одборници највеће престоничке општине изабрали новог председника

Фото Архива

Доскорашњи председник општине Александар Јовичић ухапшен је пре месец и по дана, а оставку на ову позицију дао је крајем јуна.

Ивановић је један од одборника са листе "Александар Вучић - за нашу децу". До избора на место првог човека највеће београдске општине радио је као заменик генералног директора у "Југоинспекту".

- Захваљујем одборницима на указаном поверењу - рекао је нови председник Општине. - Бићемо на услузи грађанима у сваком тренутку, и надам се да ће ново руководство оправдати очекивања.

ГЛАСАЊЕ Детаљ са седнице, Фото Архива

Доскорашњи председник ГО Палилула Александар Јовичић ухапшен је почетком јуна у току свог другог мандата, и још је у притвору. Он је ухапшен због постојања основа сумње да је искористио свој положај како би утицао на грађевинске инспекторе и на тај начин омогућио изградњу објеката за које нису постојале грађевинске дозволе.

Крајем јуна Јовичић је поднео оставку на место првог човека ГО Палилула. Како је навео у својој оставци, његов останак на овој позицији могао би само да буде отежавајућа околност за функционисање ове локалне самоуправе.

На месту земаника председника општине и даље је Дарко Пауновић.

Фото Архива

На седници која је одржана данас изабрани су и чланови Већа: Дражен Барјактаровић, Елана Билић, Милан Јовановић, Содија Марковић, Саша Мехмедовић, Бојана Мијушковић, Миљан Милинковић, Дејан Цветковић и Игор Шишић.

БИОГРАФИЈА

МИРОСЛАВ Ивановић рођен је 1954. године. По образовању је дипломирани правник. Током каријере радио је у Народној банци Југославије од 1985. до 2000. године. У Министарству за унутрашње економске односе државне заједнице Србије и Црне Горе радио је од 2003. до 2006. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)