СЕНЗОРИ НА СТАРОМ ГРАДУ: Обавештења возачима о слободним паркинг местима на уличној мрежи у требало би да буду доступна од 9. августа

С. Б. М.

27. 07. 2021. у 06:47

СИСТЕМ обавештавања возача на уличној мрежи о слободним паркинг местима путем сензора, од 9. августа требало би да буде доступан и на подручју Старог града.

СЕНЗОРИ НА СТАРОМ ГРАДУ: Обавештења возачима о слободним паркинг местима на уличној мрежи у требало би да буду доступна од 9. августа

Фото Архива

Биће уграђено укупно 1.829 паркинг сензора, а на 44 локације биће постављено 85 табли обавештења.

Након завршених радова подземног довођења напајања струјом за потребе Система, "Паркинг сервис" је почео јуче са постављањем опреме. Путем флајера и плаката Oпштина Стари град обавештава станаре и возаче о увођењу система и моли за разумевање, због евентуалног премештања или измештања (преноса) возила са једног паркинг места на друго место.

- У саобраћајно нејоптерећенијим деловима Београда сензори доприносе смањењу гужви због прекомерног кружења возила у потрази за слободним паркинг местом, а самим тим и смањењу емисије штетних гасова - рекао је Милош М. Петровић, из ЈКП "Паркинг сервис".

Председник општине Радослав Марјановић наводи да верује да ће поставком сензора од Француске до улице Пјарона де Мондезира и од Душанове до Васине, суграђани уштедети време.

Подсећамо, "паркинг сервис" апликација за мобилне телефоне наводи возаче до најближих слободних паркинг места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)