ГРОЦКА И ВРЧИН СЕ ПОВЕЗУЈУ НА РЕГИОНАЛНИ ВОДОВОД МАКИШ-МЛАДЕНОВАЦ: Напредују радови на изградњи водоводне мреже

Ј.Д.

26. 07. 2021. у 15:33

НАКОН завршених припремних радова надлежни из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу почели су са изградњом цевовода који ће повезати насеља Гроцку и Врчин са регионалним водоводом Макиш - Младеновац.

ГРОЦКА И ВРЧИН СЕ ПОВЕЗУЈУ НА РЕГИОНАЛНИ ВОДОВОД МАКИШ-МЛАДЕНОВАЦ: Напредују радови на изградњи водоводне мреже

Беоинфо

На врчинском делу трасе копа се и постављају се цеви док се на грочанском делу сече асфалт и довозе се цеви и материјал.

- Као што сам обећао нижи делови Ритопека биће повезани на регионални водовод у новембру, а виши делови на пролеће следеће године - рекао је Горан Весић, заменик градоначелника. - Гроцка и Врчин биће прикључени на регионални водовод у марту наредне године, а наредних недеља расписујемо тендер за изградњу одвојака за Пударце, Умчаре, Дражањ и Камендол који ће моћи да користе градску воду у марту 2023. године.

Цевовод који се гради се од регионалног водовода Макиш-Младеновац грана ка Врчину и Гроцкој. Везни цевовод за Гроцку је дугачак око 15 километара и за Врчин око три километра. Дуж трасе цевовода биће изграђено шест резервоара и три црпне станице. Вредност радова је 1,14 милијарди динара, а радове изводи конзорцијум домаћих компанија на челу са компанијом МПП "Јединство АД" Севојно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)