УДОМИ МЕ, НЕ КУПУЈ: ЈКП "Ветерина" покренула веб-сајт за помоћ напуштеним животиња

А. В. ВОЈИНОВИЋ

26. 07. 2021. у 11:30

ПОЧЕТКОМ јуна ЈКП "Ветерина Београд" покренула је јединствени веб-сајт "Удоми ме, не купуј".

УДОМИ МЕ,  НЕ КУПУЈ: ЈКП Ветерина покренула веб-сајт за помоћ напуштеним животиња

Фото Н. Скендерија

Прорадио је са циљем да што више напуштених паса и мачака без дома пронађе нове власнике. Љубитељи крзнених животиња овим путем могу добити све информације о псима и мачкама и како да их усвоје, као и да прочитају и савете о вакцинацији, чиповању, заштити од паразита, стерилизацији, редовним прегледима, безбедности у возилу...

- Сајт www.удомименекупуј.рс покренут је са жељом да заинтересованим љубитељима животиња приближимо информације и фотографије одређених паса и мачака, али не свих, јер имамо око 3.500 напуштених паса у наших пет прихватилишта - наводе, за "Новости", надлежни из ЈКП "Ветерина Београд".

- Изаберемо одређених десет до 15 напуштених животиња и на занимљив начин и опис уз фотографије их представимо на сајту, који је искључиво намењен за удомљавање ових животиња. Све у циљу да бројним љубимцима са београдских улица нађемо топли дом.

Поред крзнених љубимаца без крова над главом, а који су под "Ветерининим" окриљем, заинтересовани на сајту могу пронаћи и псе из неколико удружења која се баве заштитом животиња без дома.

- Већина напуштених паса су мешанци, за које многи кажу да су најпаметније, најверније и најбоље животиње. Наравно, имамо и одређени број расних паса, које су неодговорни власници оставили на улици, што је главни фактор настајања нове популације напуштених животиња на улицама града - подвлаче у овом предузећу.

Поред основних, али и шаљивих информација, на пример - хаски Алфи је одан и разигран, воли друштво и шетње, добар је певач и песмом би усрећио новог власника, хоби певање и лежање поред кревета, посао из снова певач, а инспирација Пласидо Доминго - на сајту љубитељи кућних љубимаца могу пронаћи и искуства ранијих усвојитеља. Међу њима је и прича наше познате глумице Горице Поповић о томе како је у свом дому нашла места и за нова три члана породице - псе Пака, Белу и Малог.

ПРОСЕК

- ОД почетка године преко "Ветерине Београд" усвојено је преко 430 напуштених паса и мачака. То је у просеку слично са бројкама од претходних година, можда за десет до 15 одсто више него лане. Прошле године имали смо преко 780 удомљених животиња - наводе у градском предузећу.

* * * * * * * *

АКЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ "АНИМАЛ РЕСКЈУ" НА ВРАЧАРУ

ПОСТАВИЛИ ХРАНИЛИЦЕ

ОРГАНИЗАЦИЈА "Анимал рескју" поставила је на Врачару хранилице за псе и мачке.

Смештене су уз бандере, а грађани могу да оставе грануле или сипају воду у ове чиније, како би бар мало олакшали предстојеће паклене дане напуштеним животињама.

Фото Архива

- Молимо вас да не бацате храну около. Маце не једу рибље главе, хлеб, ћевапе, кости. Хвала - пише у поруци која је залепљена поред хранилица. Осим натписа залепљен је и број телефона ове организације.  А. З. К.

Фото Архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)