БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ ЗБОГ СМРТИ ДЕЧАКА: Протест на Карабурми, грађани на месту несреће пале свеће, остављају играчке (ФОТО)

Р. ДРАГОВИЋ

22. 07. 2021. у 21:01

НЕКОЛИКО стотина грађана београдског насеља Карабурма спонтано се вечерас окупило на углу улица Марјане Грегоран и Пана Ђукића.

БЛОКИРАЛИ САОБРАЋАЈ ЗБОГ СМРТИ ДЕЧАКА: Протест на Карабурми, грађани на месту несреће пале свеће, остављају играчке (ФОТО)

Фото: Р. Драговић

То је место не коме је у недељу увече бахати возач на пешачком прелазу покосио двојицу дечака, од којих је један данас подлегао повредама.

Грађани захтевају да се Лазару Г. (38) - починиоцу несреће која је потресла Београд одреди притвор и да што пре буде процесуиран.

Они су блокирали улицу у знак протеста због погибије деветогодињег дечака у саобраћајној несрећи у недељу увече.

Окупљени на месту несреће пале свеће за душу страдалог дечака и остављају играчке.

Велики број лоптица, плишаних играчака и сладолед чине потресну слику на протесту.
Саобраћај у Улици Марјане Грегоран је у прекиду, а скуп обезбеђује полицијска патрола. Велики број аутобуса градског превоза стоји у месту због протеста.

Подсетимо, С. Б. (9) је у недељу увече с оцем и млађим братом Л. Б. (4) прелазио улицу на пешачком прелазу, кад је на њих аутом налетео Лазар Г. (38), који је потом побегао.

Тужилаштво је након саслушања, на ком се Лазар Г. бранио ћутањем, тражило притвор до 30 дана, али је он пуштен на слободу.

Иначе, Лазар Г. је и раније осуђиван, два пута чак због кривичних дела везаних за безбедност у саобраћају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)