СПРЕМНИ НА ДАЉЕ ПРЕГОВОРЕ: Заступник аустријске фирме "Дурст" Небојша Перовић о градњи у Блоку 37

Ш. М.

19. 07. 2021. у 07:52

НА градилишту у Блоку 37 на Новом Београду протеклог викенда није било радова. Машине су биле паркиране, а на спорној локацији све време присутно је шест чланова приватног обезбеђења које је ангажовао инвеститор.

СПРЕМНИ НА ДАЉЕ ПРЕГОВОРЕ: Заступник аустријске фирме Дурст Небојша Перовић о градњи у Блоку 37

Са једног од протеста на Новом Београду

Како је за "Новости" истакао заступник аустријске фирме "Дурст" адвокат Небојша Перовић, она је спремна да и даље преговарају са градом и станарима.

На локацији у Булевару Милутина Миланковића грађани и даље дежурају 24 сата, док су у суботу и недељу у 19 сати одржане нове протестне шетње.

- На протестима се често појављује одређена група људи која не живи у Блоку 37 и они онемогућавају рад - тврди Перовић за наш лист. - Немамо ништа против станара овог дела града, нарочито оних из зграде која је поред градилишта. Чак смо се са њима у претходном периоду договорили да средимо лифтове, односно уградимо нове по потреби, да се изведу сви други радови који би уредили зграду, у смислу фасаде, улаза, паркића...

Наш саговорник каже да су се у преговорима са градом предложено да се зида дупло нижа зграда по садашњем ДУП, а да се разлика у квадратима надомести другом локацијом.

- То је био само предлог, на који смо ми пристали како би се решила спорна ситуација - уверава Перовић. - Међутим, представници станара су тада изнели нови предлог да се ту гради гаража за аутомобиле. То нас је збунило.

ВИШЕ ДЕТАЉА ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ

ДО краја ове недеље Град ће завршити преиспитивање грађевинске дозволе за зграду у Блоку 37, након чега ће се знати више детаља. Правни тим који заступа грађане Блока 37 предао је Министарству инфраструктуре допис у ком указује на наводне нерегуларности које су пратиле издавање дозволе за градњу објекта на Новом Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)