ЦРНОТРАВСКОМ ОД ПОНЕДЕЉКА: Сутра се затвара Саве Машковића и раскрсница ове улице са Војводе Степе

С. Б. Милошевић

18. 07. 2021. у 08:51

ОД сутра, возила ће моћи да пролазе Црнотравском улицом од улице Бахтијара Вагабзаде до Булевара ослобођења. Завршетком овог дела, путари сада могу да наставе изградњу везе Борска улица - саобраћајна петља "Ласта" са инфраструктуром.

ЦРНОТРАВСКОМ ОД ПОНЕДЕЉКА: Сутра се затвара Саве Машковића и раскрсница ове улице са Војводе Степе

Фото Д. Миловановић

Зато ће Улица Саве Машковића бити затворена за саобраћај, као и раскрсница Војводе Степе и Саве Машковића и то од сутра до 23. августа. Саобраћај ће бити преусмерен, а возила јавног превоза ће ићи измењеним трасама.

Део Црнотравске данас ће бити завршен и исцртане жуте линије и пешачки прелази. Иако ће овуда возила ићи, целом дужином остаје да се стави још један слој асфалта. Путари треба да заврше и тротоаре на страни где је шума, поставе стајалишта јавног превоза, заврше ивичњаке.

Улица Саве Машковића се затвара за саобраћај, али ће улаз у трговински објекат "Лидл" бити омогућен. Иако су путари овде прво почели да раде, са копањем се убрзо на овом делу стало.

На делу од Војводе Степе до "Лидла", туцаник је постављен, као и ивичњаци. Од "Лидла" ка кружном току улица је раскопана, а крупан и ситан камен се тек бацају.

Када ове две коловозне траке буду завршене, саобраћај ће бити пуштен њима, а путари ће онда прећи на другу страну улице како би раскопали постојећи коловоз.

Фото Д. Миловановић

Иако је речено да ће све бити готово на пролеће 2021. (радови су почели 23. децембра прошле године), сада је рок путарима 1. септембар. Кажу, мораће да раде у две смене да то испоштују.

АЛТЕРНАТИВЕ

СУГРАЂАНИ ће сада, због затварања раскрсице бити у проблему. Са Аутокоманде ка Кумодражу може се преко Улице Босе Милићевић, па у Булевар ослобођења, затим Бебеловом, па опет у Војводе Степе до Кумодража.

Из Медаковића ка Бањици може се улицама Браће Јерковић, онда Кружним путем Вождовац, па кроз Булевар Пека Дапчевића до Војводе Степе, а онда Бебеловом до Булевара ослобођења и Црнотравске.

Фото Д. Миловановић

Ка насељу Браће Јерковић из Војводе Степе може се улицом Љубе Вучковића и Кумодрашком, а онда Дарвиновом и Заплањском.

ИЗМЕНЕ ЛИНИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА

* Трамваји 9,10 и 14 саобраћаће скраћено до Трошарине. Успоставља се аутобуска линија 9А која вози од Бањице 2 до Кумодража 2.

* Тролејбуси 40 и 41 и даље возе скраћено до старе окретнице, али локал линија 41А и даље вози од те окретнице до Бањице 2.

* Аутобус 33 из Војводе Степе сада скреће у Љубе Вучковића, онда вози Кумодрашком и Булеваром Пека Дапчевића до Фармацеутског факултета, па се враћа у улицу Војводе Степе. Возила на линији 49 иду Црнотравском, Пауновом, баштованском, Бебеловом, кроз стајалиште "Вождовац" до Војводе Степе, па Булеваром Пека Дапчевића, онда Вождовачким кружним путем и даље ка насељу "Степа". Аутобус 50 иде Вождовачким кружним путем, Булеваром Пека Дапчевића и Војводе Степе, кроз стајалиште "Вождовац" до Бебелове и Баштоанске, па улицом Бахтијара Вагабзаде. Линије 403,405,406,407,408 и 503 воз скраћено до окретнице "Бањица 2".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)